Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '19

 
Kategori
Siyaset
 

İmamoğlu Parti mi Kuracak?

Ekrem İmamoğlu parti kurarsa kimse şaşırmasın..

"Şehrimizin de içinde bulunduğu bölgenin bazı kişiler tarafından 'Lazistan veya Pontus' şeklinde anılması bizlerin nazarında hiçbir şey ifade etmemektedir. Bizler ırk veya anadil farklılıklarını bir kenara bırakarak Türklük kimliği altında toplanmış milletiz. Karadeniz insanını ötekileştirme amacı taşıyan bu söylemleri kınıyoruz!"

Önce şu Pontus meselesini bir halledelim, İmamoğlu meselesine geleceğim..

Rize'li biri olarak Rize halkı'nın iktidar kanadına, daha doğrusu direkt olarak Erdoğan'a göstermiş olduğu bu tepkiye noktası virgülüne kadar katılıyorum.

Bizim Lazlar hemşehrisini bağrıma basar. Hele de ülke yönetenlerden biriyse koşulsuz amasız fakatsız destek verir varıyoğuyla. Lakin bizim Laz uşakların bam teline basmayacaksın azizim!. Üst perdesine dokunduğunda afetmez!

Geçmişte Mesut Yılmaz'a, onyedi yıldır da Erdoğan'a sınırsız kredi açmıştır Rize ve Trabzon halkı özellikle. Neden? Yılmaz da Erdoğan da Rizeli de ondan..

Gelelim 'Pontus' meselesine..

Çocukluğumdan bilirim. Rizeli bir vatandaş'a 'Pontus!' yakıştırması yapıldığında 'gavur dinsiz ve vatan haini' şeklinde algılanır.

Oysa ülkede Lazı Kürdü Çerkezi Boşnağı Gürcüsü Romanı hatta musevisi hristiyanı ile gerçekten kardeş gibi yaşamaktadır. Ayrıştırma politikalarını gütmeye çalışan siyasilerdir! Bunu da dip not olarak eklemek isterim..

Rize halkı hemşehrisine koşulsuz destek verdiğini söyledik. Fakat onuruna yapılan hakareti asla afetmez!

Rize'li ve Trabzon'luya 'Pontus' yakıştırmasıyla kendilerine hakaret edildiğini düşünüyor.

Siz istediğiniz kadar bantı geri sarmaya çakışınız Rize'li ve Trabzon'lu seçmen için Adalet ve Kalkınma Partisi bitmiştir!

Daha doğrusu yüreğinde bitirmiştir..

İmamoğlu'na Karadeniz'de gösterilmiş olan sevgi selinden sebep 'Parti kuracaktır' demiyorum. İmamoğlu'nun İstanbul için göstermiş olduğu enerjisi duruşu ve performansı bana parti kuracakmış izlenimini veriyor. Elbette ki İstanbul'u tekrar kazandıktan sonra..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..