Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

İmbikten damla damla süzülen neydi bu salı gecesi?

İmbikten damla damla süzülen neydi bu salı gecesi?
 

İmbikten Damlalar her program sonrasında şiiri, öyküyü, söyleşiyi, şarkıyı dinleyicilerinin gönlünde demlenmeye bırakırken yaşamın içinde varolan ilham perileri ile yoluna devam ediyor her Salı akşamı


Bir harf net e - dergisinin köşe yazarlarından da olan İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri PARMAKSIZ tarafından hazırlanıp,  sunulan İmbikten Damlalar adlı şiir-edebiyat ve  kültür programı her Salı akşamı olduğu gibi bu Salı da Türkiye Polis Radyosunda dinleyicileri ile buluştu.

Programın ilk konuğu Âşıklar Diyarı Konya’dan Mehmet SARAÇOĞLU idi. Maviyi geceye katan, mavinin sesi ve mavinin tüm tonlarını içinde barındıran  “Mavi Mikrofon” programı ile gönüllerde taht kuran “İmbikten Damlalar” buluştu o gece. Süveyda’ya Mektuplar dile geldi, tel tel, döküldü satırlarından Saraçoğlu’nun yorumuyla. Katre katre süzülüp imbikten aktı dinleyenlerin yüreklerine her bir kelimesi. Parmaksız, Süveyda’ya yazdığı ilk 33 mektubun kitaplaşacağı müjdesini verdi İmbikten Damlalar’da.

 İlerleyen dakikalarda memleket yollarında dolaşmaya devam etti İmbikten Damlalar ve bu sefer programa Gaziantep’ten katılan Öner ÇAĞLAR'ı konuk etti stüdyosuna. İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız’ın Gaziantep Kültür ve Edebiyat Günleri ve Yazarlık Okulu Projesi kapsamında İLESAM Gaziantep Şubesi’ni ziyaret etmesinden mutluluk duyduklarını ve bu projenin ülke genelinde ses getireceğini, ayrıca şehrin kültür, sanat ve edebiyatına çok olumlu yansıyacağını da sözlerine ekleyen Çağlar, Peygamber efendimize ithafen kaleme aldığı bir şiirini paylaştı.

Program esnasında Parmaksız’ın sorduğu soruları maille, faksla, mesajla doğru olarak yanıtlayan ve canlı olarak programa katılanlar arasında yapılan çekilişte kazanan dinleyicilerine toplamda 18 kitap hediye etti İmbikten Damlalar.

Gölgede Kalanlar köşesinin diğer konuğu ise yine bir harf net e-dergisi köşe yazarlarımızdan Sibel UNUR ÖZDEMİR idi. “Belki İstanbul’dayım” isimli kitabının düşler ve imgesel çağrışımlar uyandıran isminden yola çıkarak kitabında yer alan öykülerin yaşamdan, yaşanmışlıklardan ve gerçeklikten beslenen, insan sıcaklığı taşıyan olay öyküleri olduğunu söyleyen Özdemir, yazma eyleminin duyguyu kullanmayı, empati yapmayı, hayal kurmayı ve bunlarla birlikte kurgulamayı aynı zamanda da dili kullanmayı beraberinde getirdiğini söyledi. Şiiri ise dipsiz bir kuyuya benzetti ve kelimelerin annesi, âşıkların sevdalısı, ayrılanların gözyaşı, sevinçlerin gülen yüzü, dalga dalga yayılan duygu denizi olarak tanımladı.

Program akışında Mehmet Nuri Parmaksız istek alan şiirlerin yanı sıra konuklarının şiirlerine de sesiyle hayat verdi ve birbirinden güzel şarkıları paylaştı.

İmbikten Damlalar’ın bir başka konuğu ise Emine Sevinç ÖKSÜZOĞLU idi. Öksüzoğlu’nun da bir harf net e-dergisi köşe yazarlarımızdan olması mutluluk vericiydi. Başına gelen talihsiz olaylar yüzünden bir dizi ameliyat olmak zorunda kaldığını ve önümüzdeki günlerde de iki ayrı operasyon geçireceğini paylaşan Emine Sevinç Öksüzoğlu’na acil şifalar diliyor ve bir an için sağlığına kavuşması için dua ediyoruz. Onun billur sesinden “Mihrace” şiirlerini dinlemek için sabırsızlanıyoruz.

İmbikten Damlalar öyle güzel bir program ki şiir ve edebiyatı seven herkese hoşça vakit geçirttirirken, bilgilendiriyor, öğretiyor aynı zamanda da kazandırıyor.

Ve…

Edebiyatın uçsuz bucaksız imbiğinden süzülerek şiire, öyküye, sanata uzanan geniş yelpazesinde bilginin, kültürün paylaşıldığı, güzel Türkçemizin konuşulduğu İmbikten Damlalar isimli programı bizlerle buluşturduğunuz için Mehmet Nuri Parmaksız’a,  Polis radyosuna ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

İmbikten Damlalar her program sonrasında şiiri, öyküyü, söyleşiyi, şarkıyı dinleyicilerinin gönlünde demlenmeye bırakırken yaşamın içinde var olan ilham perileri ile yoluna devam ediyor her Salı akşamı Polis Radyosunda.

 

 

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..