Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '16

 
Kategori
Futbol
 

İmdada Gong yetişti

Fenerbahçe tel tel dökülüyor. Sarı- lacivertliler, kendi sahalarında gencecik Kayserispor karşısında uzatmalarda attıkları golle beraberliği kurtardılar. Bu durum bile Fenerbahçe’nin halini özetlemeye yetiyor.

Dick Advocaat, önde basan ve hızlı oynayan bir Fenerbahçe istiyor. Ancak takımın bunları yapacak gücü yok. Pereira’nın takımın üzerinden nasıl silindir gibi geçtiği açıkça görülüyor. Elbette bugünlerin temel sorumlusu Fenerbahçe yönetimidir. Daha önce de belirttiğim gibi Fenerbahçe yönetimi, Vitor Pereira ile Türkiye Kupası sonrasında yollarını ayırmalıydı. Pereira ile devam etmeye karar vermek ve hazırlık döneminde takımı yine ona emanet etmek çok büyük bir hataydı. Fenerbahçe işte şimdi bunun bedelini ödüyor.

Gerçekten de sarı lacivertliler rakiplerine önde basamıyorlar, pres yapamıyorlar, tempolu oyun yok, ayağa pas yapamıyorlar, futbolcuların fizik güçleri ve kondisyonları çok zayıf. Daha da önemlisi futbolcular formsuz ve kendilerine güvenlerini kaybetmişler. En iyi örnek kaleci Volkan. Tutacağı topu yumrukluyor.

Kayserispor ise organize oynamayı başardı. Sarı- kırmızılılar, Fenerbahçe yarı sahasında rahatlıkla top yaptılar. Neredeyse hiçbir Kayserisporlu futbolcu baskı görmedi. Maç sonunda da galibiyeti kaçıran Kayserispor’du.

Fenerbahçe, birbirinin aynısı iki gol yedi. Sarı- lacivertliler maçta sadece 60.dakikadan sonra ileride biraz etkili gözüktüler. Bununla birlikte maçta sadece bir pozisyona girebildiler. Attıkları üç gol de duran toptan geldi.

Bu Fenerbahçe’nin hiçbir kulvarda başarılı olması mümkün değil. Sarı- lacivertliler resmen dayak yemiş boksör gibiler. Neyse ki, imdatlarına gong yetişti. Lige verilen milli maç arası çok iyi değerlendirilmeli.

Öncelikle orta sahaya ofansif bir orta saha oyuncusu mutlaka transfer edilmeli. Bunun dışında lige verilen bu arada futbolcuların fizyolojik ve mental açıdan kuvvetlenmeleri sağlanmalı. Taktiksel çalışmalarla da Pereira dönemindeki silik görüntülerin izleri tamamen silinmeli.

Lige verilen bu ara Fenerbahçe’nin kaderini değiştirebilir. Eğer bu ara iyi değerlendirilirse Fenerbahçe’yi Türkiye’de ve Avrupa’da zirveye yarışırken görebiliriz. Aksi takdirde başarısız bir sezon sürpriz olmayacaktır.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..