Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '09

 
Kategori
Ankara
 

İ.Melih Gökçek'in 2004 vaatleri ve yaptıkları (2)

İ.Melih Gökçek'in 2004 vaatleri ve yaptıkları (2)
 

2004 yerel seçimleri öncesinde ve sonrasında ne vaat etti?

*Ulus Tarihi Kent Projesi" kapsamında bütün gecekondular yıkılacak ve Hacı Bayram çevresi içerisinde, büyük bir konser salonuyla birlikte Ulus bir ticaret ve turizm merkezi yapılacaktı!

*ANKAMALL karşısındaki alana; 66 sokak içinde, her biri 24 m2 olan, 2400 dükkanın yer aldığı "kapalı çarşı" yapılacaktı!

*Kentin 10 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan, Gerede havzasına (158 milyon m3 kapasitede) baraj yapılacaktı!

*Büyük yeşil alanlar; (Çubuk 1 Barajı, Bayındır Barajı, Çaldağ 50 Yıl Parkı, Gölbaşı Mogan, Eymir, Hatip Çayı, Yeşil Vadi, Gençlik Parkı, Hipodrom, İmrahor Vadisi, Kazan Ormanı) rekreasyon alanları yapılacaktı!

*Metro (Çayyolu, Keçiören, Sincan) hatları ve Monoray (tek raylı demiryolu, tek ray) yapılacaktı!

2004 yerel seçimleri öncesinde ve sonrasında ne yaptı?

*İnönü bulvarının üzerine inşa edilen "gökkuşağı projesi" (Milli Kütüphane önü) fiyaskoyla sonuçlandı! Dükkanlar açılmadan kapandı! 5 trilyon çöpe gitti!

*Gölbaşı girişi Konya yoluna yapılan "samanyolu rekreasyon alanı'na" inşa edilen 10 restoran villa için 5 trilyon 200 milyar harcandı! Ama restoranlar açılamadı!

*DSİ ve diğer kurumların önerileri dikkate alınmadı! Baraj yerine 7 kent ve 71 fabrikanın atıklarını bıraktığı kirli ve pahalı olan Kızılırmak suyu Ankara'ya getirilerek halka dayatıldı!

*KARAYALÇIN zamanında 0-10 m3, 10-30 m3 su tüketimi ayrı fiyatlandırılırken, sistem arasına 10-20 m3 yerleştirilerek tüketicilerden daha fazla para alındı!

*45 günlük su sayaç okumaları nedeniyle en pahalı su ücretini Ankaralılar ödedi! Bozuk sayaçlar nedeniyle aboneler "Tüketici Mahkemelerine" başvurmak zorunda kaldı!

*40 ilde 180 dolar olan doğalgaz abonelik ücreti, Ankara'da yıllarca 300 dolar olarak uygulandı! Peşin alınan doğalgaz paraları (883 milyon dolar) BOTAŞ'A ödenmedi! 657 milyon YTL (yaklaşık 450 milyon dolar) ödenmeyen EGO'nun borçları karşılığı, BOTAŞ Başkent Doğalgaz hisselerine el koydu!

*Yörenin bitki ve ağaçları varken, her yıl İtalya'dan ağaç getirildi, ağaçlar kurudu yine getirildi! Park ve bahçelerde yarı işlenmiş suyun damlama yöntemiyle kullanımı yerine, hortumla sulama yöntemi ile içme suyunun beşte biri park ve bahçe sulamalarında kullanıldı!

*Kaynaklar israf edildi. Hazinenin verilerine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesinin toplam borcu, hazinenin yerel yönetimlerden alacağı miktarın %32'sine ulaştı. 31 Ocak 2009 tarihi itibariyle 4 katrilyon 513 trilyon 874 milyar olarak açıklandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi birinciliği hiçbir başka belediyeye bırakmadı!

*Dünyanın hiçbir rejiminde ve başka bir ülke başkentinde yaşanmamış olan bir olay Ankara'da yaşandı! Kent merkezi yaya geçitleri, yayalara kapatıldı! Kızılay kısa bir süre "taşıtlara açık, yayalara kapalı" hale getirildi! Bir de sıkılmadan bununla ilgili uyduruk bir halk oylaması yaptırıldı! Halk olaya büyük tepki gösterdi!

*Gençlik Parkı'nın durumu ortada, mezbelelik içinde, tek katlı bütün restoran ve çay bahçeleri yıkıldı, kentin hafızası silindi!

*Konser Salonu-Kapalı Çarşı nerede? Gerede Havza Barajı-Rekreasyon Alanları nerede? Çayyolu, Keçiören, Sincan metroları-MONORAY nerede?

Bütün bunlar ulusal basının; Cumhuriyet, Hürriyet, Milliyet, Sabah gazetelerinin Ankara eklerinde ve "GÖKÇEK GİTÇEK! Sola Çek!" Aktivistlerinin kampanyaları çerçevesinde "Belediye Yönetimlerinde Saltanata Son" yazılımlarında yer almış konulardır...

 
Toplam blog
: 108
: 900
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Orhan UZEL Seyitgazi / Eskişehir 1951-Mimar (ADMMA)-CHP ve Mimarlarodası Üyesi-Çankaya / Ankara ..