Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '09

 
Kategori
Haber
 

IMF Başkanı'na Atılan Marka Ayakkabı Eylemin Ruhuna Ters

IMF Başkanı'na Atılan Marka Ayakkabı Eylemin Ruhuna Ters
 

Marka Ayakkabılar, bundan sonra eylemlere sponsor olmak isteyebilirler


İlk önce bende eyleme sevindim. Dünya'da hiçbir soruna çözüm bulmayan, sadece zenginlerin parasını düşünen ve koruyan, zerre kadar fakir ülkeleri düşünmeyen ve düşünüyormuş gibi yapan, Kapitalizmin İstanbul'daki Hac ibadeti bu toplantıda yapılan eylemin samimi ve ruhuna uygun olması lazımdı.

Oysa eylemcinin ayakkabıları Kapitalizmin temsil ettiği markalarından olmamalıydı. Bu, Lewi' kot fırlatmak, Mc Donalds hamburgerini fırlatmak kadar komik bir durum. Nike yerine başka ayakkabı giymeliydi, tıpkı Iraklı gazeteci gibi. IMF başkanı kapitalizme teslim olarak marka ayakkabı ile show yapan birini asla ciddiye alıp ta dava bile açmaz.

Sonuçta elde marlboro, ayakta Nike, bacakta Lewis, iç giyimde Hugo Boss ile elde pankart taşımanın saçmalığını anlamak zorunda genç devrimciler.

Burjuva takıntıları ile yapılan eylemler tutulan pankartlar bu yüzden destekçi de bulmaz başarılı da olmaz, önce insan değişime kendinden başlamalı.

IMF ve Dünya Bankası'ndan nefret ediyorsak bunları kapitalist sistemin şeyhleri olarak görüyorsak ilk önce marka putunu kırmak zorundayız, yüreğimiz afrikalı, ortadoğulu için tüm ezilenler için samimiyetle ortak atmalı. Yoksa atılan Nike'ler asla hedefini bulmaz. Zira yediğimiz hamburgerler ve Pizzalar bizi ve yüreklerimizi hantallaştırır, hedefi bulamayız.

Saygılarımla

Ayhan Özcimbit

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..