Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '08

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İmgele ve Hedefine Ulaş

Her zaman şunu savunmuşumdur. Motivasyon kişinin kendi içindedir. Ama içindeki enerjiyi kendi kendine de olsa sürekli diri tutmanın yolları vardır. Bunların başında telkin ve imgeleme gelir. Arzuladığınız bir nokta var. Kendinizi bu noktada hayal edin. Bu işi başarırken hayal edin ve ortamı olabildiğince gerçekçi şekilde, tüm detaylarıyla yaşamaya çalışın. Sesler, renkler, hareket ve duygular. Ortama dokunun, sesleri duyun, insanların sizinle konuşmasına izin verin hayalinizde. Siz de onlara cevap verin. Arka planda da hep bir şükür duygusu yayın. Başarmak istediğiniz noktaya ulaştığınız (ulaşacağınız) için şükredin. Bu yaratıcı imgelemedir.

“(...) Fikir de bir plan, bir proje gibidir; o gerçekleşecek şeklin bir görüntüsünü yaratır; bu görüntü sonra, fiziksel enerjiyi manyetize ederek ve yönlendirerek bu şekle akmasını sağlar ve en sonunda da fiziksel dünyada onu tezahür ettirir.

Fikirlerimizi gerçekleştirmek için doğrudan fiziksel eylemde bulunmadığımız zaman da aynı prensip geçerlidir. Sadece bir fikri yada düşünceyi alıp onu zihnimizde tutmak bile bir enerjidir, ve bu enerji bu şekli kendine çekip onu maddi düzlemde yaratmaya girişecektir. Eğer sürekli hastalık konusunda düşünürseniz eninde sonunda hastalanırsınız; eğer güzel bir insan olduğunuza inanıyorsanız, gerçekten güzelleşirsiniz. (...)” (http://oglena.blogcu.com/yaratici-imgelem-dusun-senin-olsun_1046079.html)

İmgeleme bir nevi duadır. Evrenin Sahibine bir yakarıştır. Bu sebeple arkasında şükür ve mutlaka yüksek miktarda ümit duygusu olmalıdır. Atlanmaması gereken bir nokta imgelemeyi belirli periyotlarda tekrarlamaktır. Çünkü evrensel planda, imgelemeyi tekrarlama sıklığınız, bunu ne kadar istediğinizi gösterir. Bu da, daha fazla evrensel yardım demektir. Gerçekten sizin için hem kısa vadede, hem de uzun vadede hayırlı olacak bir hedef istiyorsanız, evrensel teklik gerçeğini unutmayın. Hedefiniz evrendeki diğer varlıkların aleyhine olmamalı. Her iki tarafın da kazandığı bir hedef olmalı. İki taraf derken, hedef sahibi ile diğer tüm varlıkları kast ediyorum. Zorunlu bir ikiliktir ortaya çıkan. Ama önemli olan, gayede tekliktir. Bunu başardığınız takdirde, her şeyin Sahibinin gücünü arkanıza almış olursunuz. Bundan sonra yapmanız gereken ümit, sebat ve şükür duygularını kesintisiz olarak götürmeyi başarmaktır. Tekniklerden imgelemeyi yazdık. Sonraki yazımda telkinden bahsedebilirim.

Yolunuz açık olsun.

 
Toplam blog
: 39
: 757
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Mühendislik eğitimimden sonra (2002), örgütsel davranış alanında yüksek lisans yaptım (2005). 15 ..