Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '22

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

İmgeleme nasıl yapılır?

Zengin bir evrende yaşıyoruz ve onda hepimize yetecek her şey var.
İstediğiniz şeyi elde etmek için yalnızca bunun gerçekleşeceğine inanmanız, istediğiniz şeyi gerçekten arzulamanız ve kabul etmeye istekli olmanız gerekiyor.
İstediğiniz şey sadece talep etmenizi bekliyor.
 
 
İmgeleme de gerçekleşmesini istediğiniz şeyin olması için düş gücünüzü kullanırsınız.
Sonra, nesnel bir gerçek olana dek bir başka deyişle, düşlediğiniz şeyi elde edene dek bu fikir ya da resme düzenli bir biçimde odaklanmayı ve pozitif enerji vermeyi sürdürürsünüz.
 
Enerji manyetiktir. (Mıknatıs özelliğine sahiptir)
Enerjinin yasalarından biri de şudur belirli bir niteliğe ya da titreşime sahip enerji kendisine benzer bir nitelik ve titreşime sahip enerjiyi çekme eğilimindedir.
Düşünce ve duygularda manyetik enerjiye sahiptirler bunun sonucu olarak da benzer yapıdaki enerjiyi kendilerine çekerler. Bu prensibi uygulamada da görebiliriz; örneğin, bazen az önce düşünmekte olduğumuz kişiyle 'tesadüfen' burun buruna geliriz ya da 'işimiz rast gider' ve o anda gereksindiğimiz bilgiyi içeren bir kitabı elimize alırız.
 
Şekil Fikri takip eder:
 
"Akşam yemeğini hazırlamam gerek" diye düşünürsünüz. Bu fikir yemeğin hazırlanmasından önce gelir.
Düşünce hızlı hafif değişken akışkan bir enerji şeklidir. Fikir bir proje gibidir; o, gerçekleşecek şeklin bir görüntüsünü yaratır; bu görüntü sonra, fiziksel enerjiyi manyetize ederek ve yönlendirerek bu şekle akmasını sağlar ve en sonunda da fiziksel dünyada onu tezahür ettirir.
 
 
Önce arzu ettiğiniz herhangi bir şeyi düşünün. Bu alıştırma için kolayca gözünüzde canlandırabileceğiniz basit bir şey seçin. Bu sahip olmak istediğiniz bir nesne, gerçekleşmesini arzuladığınız bir olay, içinde bulunmaktan hoşlanacağınız bir durum ya da geliştirmek istediğiniz bir yaşam koşulu olabilir.
 
Kimse tarafından rahatsız edilmeyeceğini sessiz bir yerde rahat bir biçimde oturun ya da uzanın. Tüm bedeninizi gevşetin. Ayak parmaklarından başlayarak kafanıza dek her adalemizin teker teker ve sırayla gevşediğini tüm gerginliğinizin akıp gittiğini düşünün. Yavaşça ve derin biçimde karnımızdan soluk alıp verin. Ağır 10'dan 1'e kadar sayın ve her sayışta daha derinden gevşediğinizi hissetmeye çalışın.
Kendinizi gerçekten gevşemiş hissettiğinizde arzuladığınız şeyi zihninizde canlandırmaya başlayın. Eğer bu bir obje ise kendinizi obje ile birlikteyken, onu kullanırken, arkadaşlarınıza gösterirken, onu hayranlıkla bakarken imgelerin.
Eğer bu bir durumu ya da olaysa kendinizi bu durum ya da olayın içinde görün ve her şeyin istediğiniz gibi geliştiğini hayal edin. İnsanların neler söylediklerini ya da bu sahneyi daha canlı kılacak herhangi bir ayrıntıyı imgeleyebilirsiniz. 
 
Şimdi Fikri ya da imgeyi zihninizde öylece tutarak sesli ya da sessiz kendinize son derece olumlu yapıcı bildirimlerde bulunun. 
 
"İşte ben, harika bir hafta sonu geçiriyorum ne güzel bir tatil" ya da
"Artık ......ile mutlu bir ilişkimiz var birbirimizi gerçekten anlamayı öğreniyoruz."
Onaylama denen bu olumlu ifadeler yaratıcı imgelemenin çok önemli bir parçası.
 
İmgelemenizi daima aşağıdaki gibi şu kesin bildirimle bitirin.
Bu ya da daha iyi bir şey, benim için ve ilgili herkesin en yüksek iyiliğini adına tümüyle doyum verici ile uyumlu yollarla gerçekleşiyor.
 
Hedefinize odaklanırken onunla ilgili olumlu yüreklendirici şeyler düşünün. Bu arada kendinize olun bu bildirimlerde bulunun; elde etmek istediğin şeyin var olduğunu size geldiğini ya da gelmekte olduğunu söyleyin. Olumlu bildirimlere "onaylamalar" denir.
 
Hedefinize ulaşıncaya ya da artık ulaşma arzusu duymayıncaya dek bu yöntemle çalışmayı sürdürün.
Eğer artık hedeflediğiniz şeye ilginizi yitirmişseniz bu ona yeni bir bakışla bakmanın zamanının geldiğini göstermektedir.
 
 
Kaynak: Shakti Gawain/Yaratıcı imgeleme
 
 
Nur Demir
 
Sevgiler tüüm kalbimden:)
 
İnstagramda: Nrlblog
 
Facebookta: NRL
 
Toplam blog
: 202
: 1460
Kayıt tarihi
: 10.11.16
 
 

Yaklaşık 20 yıldır Kişisel-Ruhsal Gelişim, EFT ve Kuantum Enerji ile ilgili araştırmalar ve çalış..