Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '09

 
Kategori
Projeler
 

İmkansız periler...

İmkansız periler...
 

Gelin biz de bir PERİ'nin elinden tutalım..


Eğitim masrafları üstlenilen 1000 kız öğrenci içinden en başarılı olanlarını il il gezerek ziyaret eden METRO Group Türkiye Temsilcilik Ofisi çalışanları, eğitim gören genç kızların hayat hikayelerini amatör bir ruhla kaleme aldı. Hiçbir kar amacı güdülmeden yürütülen projeden elde edilen gelirin, yine kız çocuklarının eğitimi için oluşturulan “İmkansız Periler” fonuna aktarılacağı belirtildi.

Bu kitabın satışından elde edilecek gelir, kız çocuklarına yardım amacıyla kullanılacak..Kitap, D&R, Metro ve Real mağazalarında 10 YTL’ye satılıyor. Bunun 5 YTL’si bu kampanyaya gidiyor. Dört kitap alan, bir kız çocuğunun bir aylık eğitim masrafını karşılamış oluyor.

Şu sıkıntılı günlerde bu kitap ne kadar güzel bir hediye olabilir. Hem bir yakınınızı, hem de okula giden ama tanımadığınız bir kız çocuğunu sevindirmiş olursunuz.
Kampanyanın en büyük destekçisi ‘İmkânsız Periler’in ecesi Prof. Dr. Türkân Saylan... (Ne kadar şanslıymışım ki; kendisi Üniversite yıllarımda benim en değerli hocalarımdan birisi olmuştu.)

Bu örnek insan, hasta halinde bir şeyler yapabilmek için çırpınıyor.
Düşünün: Okuyan kız çocukları arasında yeni Türkân Saylan’lar olabilir.
O zaman ülkenin geleceği konusunda o kadar kötümser olmanıza de gerek kalmaz!

Hiçbir kâr beklentisi güdülmeden, tamamen kişisel sosyal sorumlulukla yola çıktılan bu kitabın satışı için gelin hep birlikte destek verelim.. Okumayan çocuğumuz, okutulmayan kız çocuğu kalmasın.

Projeye;

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ öncülük etti.

Destek verdikleri kız çocuklarının sayısını artırma düşüncesinin ilk olarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof.Türkan Saylan tarafından ortaya atıldığını, METRO Group ve şirketleri Metro Toptancı Market, Real Hipermarketleri ve Emlak Yönetim şirketiyle birlikte 1000 kız çocuğunun eğitim masraflarını karşılamayı hiç düşünmeden kabul ettiklerini söyledi.

Bugün TV'de Kanal 1 Ekranlarında ''Özlem Gürses'le 1 Bakış Programı''nda;

Sn.Özlem Gürses ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Yöneticileri Türkiye'de, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da okutulamayan, çocuk yaşta çalıştırılan, evlendirilen kız çocuklarımızın sorunlarına dikkat çekti..

Programda; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin destek verdiği ilköğretim öğrencilerinin sayısının bugün itibariyle 36.238 'a ulaştığı belirtildi..

Başta hükümetimiz, değerli işadamları, büyük şirket sahipleri ve bizler olmak üzere hepimizi bu konuda duyarlı olmaya ve maddi destek vermeye çağırdılar..

Programın yayını sırasında da; bir çok kişi telefonla Programa katılarak projeye destek vereceklerini, sadece kitap satın almanın yeterli olamayacağını belirttiler.

Yine programa telefon ile katılan -tayin bekleyen - bir öğretmen; MEB'in bu konuda yeterli ilgiyi göstermediğini, doğu'ya/g.doğu'ya yapılan öğretmen atamalarının çok yetersiz olduğunu söyledi.

Gelin, hep beraber;

İMKANSIZ PERİLER'i ;

''HER TÜRLÜ EĞİTİMİ ALMIŞ, MESLEK SAHİBİ OLMUŞ, ÜRETİME KATILAN P E R İ L E R''e dönüştürelim..

Bu vesileyle değerli hocam Prof.Türkan Saylan'a acil şifalar diliyor, ellerinden öpüyorum..

SELMA ER.

 
Toplam blog
: 90
: 2676
Kayıt tarihi
: 30.01.09
 
 

Merhaba, Marmara Ünivesitesi İşletme Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunuyum..