Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '06

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

İMKB 100'ün durumu

Dün akşam merkez bankasından gelen (PPK ile ilgili toplantı sonrası) gerektiğinde para politikasının sıkılaştırılabileceği açıklaması merkez bankasının faiz artırımı ve birtakım likidite operasyonları ile gelişmelere müdahale edebileceği şeklinde yorumlanabilir. Bu durum 35.000'i geçemeyen endekste temkinli olunması gerektiğini ortaya koymaktadır. Olasıgeri çekilmelerdeendeksin ilk destek noktasının 34.300 civarında olduğu görülmekte. Yeni alım yapmak için ya da yükseliş hareketinin devamı için ise 35.000/35.200'ün görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Eger 34.300 e gelirsek kısa vadeli pozisyonları kapatmak gerekir ve 33.000-33.600 görülene kadar beklenmelidir.

Ayrıca çok yakından izlememiz gereken durum ise USD'nin bulunduğu seviyedir. Şu anda 1.625 civarında bulunan kur kritik seviyededir. Ve doların tepe yaptığını düşünmüyorum yani daha yeni zirveler yapacak durumda gözüküyor. Bu ise endekste yeni dipler meydana getirebilecek bir risk unsuru olmaya devam ediyor.

Dolardaki çıkışın olumlu yansıyacağı sektörler: Özellikle ihracat yapan beyaz eşya, otomotiv sektörü firmalarının bu yukselişten olumsuz etkilenmeyeceğini düşünüyorum. Tabi dolar bazında borcu olan bazı şirketler içinse durum aynı oranda olumsuz olarak göze çarpmaktadır.

 
Toplam blog
: 11
: 2288
Kayıt tarihi
: 10.06.06
 
 

1976 İstanbul doğumluyum. İstanbul üniv. İşletme mezunuyum. Özel bir bankanın genel müdürlüğünde çal..