Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

İmplant Tedavisi Öncesi ve Sonrası

İmplant Tedavisi Öncesi ve Sonrası
 

İmplant, eksik dişlerin yerine yapılan ve doğal dişe en yakın özellik gösteren tedavi şeklidir. Diş implantları sağlıklı dişleri, diş etlerini ve çene kemiğini korurken, çiğneme, konuşma gibi fonksiyonları doğru bir şekilde yerine getirmeyi sağlar. Aynı zamanda eksik dişlerin gülümsemeye olumsuz etkileri de ortadan kalkar.

Eksik bir ya da birden fazla dişiniz var ve implant yaptırmaya karar verdiniz. Nihai kararı diş hekiminizle birlikte vermeden önce, bazı tedavi şartlarına hazırlıklı olmanız son derece önemlidir. İmplantın en önemli sınırlaması yaştır. Kızlarda 16, erkeklerde ise 18 yaş sınır olarak kabul edilir. Diğer önemli konu ise, implant için yeterli kemik miktarına sahip olmanızdır. Çene kemiğinde özellikle uzun zamandır eksik diş sebebiyle erime ve kemik kaybı yaşanmışsa, öncelikle kemik seviyesini yükseltmek gerekir. Kemik grefti olarak adlandırılan bu işlemle yeterli kemik seviyesi sağlandıktan sonra implant uygulanabilir.

Bazı durumlar ve sağlık sorunları da implant tedavisini etkiler:

·     Hemofili, diyabet ve bazı bağışıklık sistemi bozuklukları implantın başarısı etkiler.

·     Sigara alışkanlığı başarısızlık riskini arttırır.

·     Yoğun alkol ve diğer madde kullanımı da tedaviyi olumsuz etkiler.

·     Son olarak hamilelik döneminde implant yaptırmanızı önermem.

Tüm şartlar uygunsa implant için doğru bir adaysınız demektir. Doktorunuzdan alacağınız ilk randevuda diş muayeneniz, röntgenle görüntüleme ve implant prosedürü hakkında bilgilendirme yapılır. İmplant genel kanının aksine uzun süren ve ağrılı bir tedavi değildir. İmplantın çene kemiğinize yerleştirilmesi ortalama 15-30 dakika arasında sürer ve bu süre zarfında ağrı/acı hissetmezsiniz. Uygulanan anestezinin etkisi geçtikten sonra, doktorunuzun önereceği ağrı kesicileri bir veya birkaç gün kullanabilirsiniz. Bazı hastalar bu süreci çok kısa zamanda geçirirken, bazı hastalarda normal bir diş çekimi sonrası oluşan ağrı ve hassasiyete benzer bir etki ortaya çıkabilir.

İyileşme ve kemikle bütünleşme süresi ortalama 3 aydır. 3 ayın sonunda sağlıklı implantın üzerine protez dişiniz yerleştirilir. Özel bir bakım gerektirmeyen implantlar, günlük ağız bakımı doğru şekilde tamamladığınız ve düzenli diş hekimi kontrollerine gittiğiniz takdirde ömür boyu denebilecek uzunlukta kullanabileceğiniz en kalıcı tedavidir.

Diş Hekimi Mehmet Zahid Kazandı

http://www.mehmetkazandi.com

İnstagram

https://www.instagram.com/drmehmetzahidkazandi

 
Toplam blog
: 20
: 151
Kayıt tarihi
: 06.04.16
 
 

Ağız ve diş sağlığı, diş tedavileri ve gülüş tasarımı hakkında merak edilenleri kişisel websitem ..