Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '13

 
Kategori
Siyaset
 

İmralı’da bir dansöz…

İmralı’da bir dansöz…
 

Olaylara sakin kafayla bakınca insanın kulağına İmralı tarafından 9/8 lik ritim geliyor. Sanki orda dansözler oynuyor, ülkemin vatandaşları hepsi kafası o tarafta dansözün kıvırışlarını seyrediyor.

AKP adeta bayram ediyor. Ağır topların verdikleri demeçler, dudaklarına yapışmış tebessümler bunu gösteriyor. Neymiş efendim bebek katili ile masaya oturulmuş muş. Peki ne olacakmış? Artık teröristler adam öldürmeyecekmiş. İyi, şimdiye kadar öldürdükleri insanların hesabı ne olacak? Her halde bundan sonra öldüreceklerine mahsup edecekler. Bir hükümet düşünün ki teröristle pazarlık masasına oturabiliyor. Ve halk ayaklanmıyor. Bence AKP nin ağır toplarının mutluluğunun asıl sebebi bu. Değilse, Öcalan denen adamın terörü durdurma veya sürdürme gibi bir yeteneği yoktur. On yıllık AKP iktidarına baktığımızda onların da böyle bir yeteneği olmadığını görüyoruz. Anlatalım.

Öncelikle Öcalan kimdir? Bu sorunun cevabı sanırım herkesçe malumdur. Öcalan, ABD nin orta doğudaki karışıklığı sürdürebilmesi, ilerde İsrail Kürdistan’ının kurulma projesi için eğitip beslediği, yönettiği, silahını ve parasını karşıladığı bir örgütün başına koyduğu ajandır. Uzun yıllardır ABD nin PKK yı nasıl besleyip yönettiği herkesin malumudur. Bu besleme günümüzde de devam etmektedir. Daha on gün evvel öldürülen iki teröristin üzerinde sadece ABD ordusu envanterinde olan silahların çıkması hiç de şaşırtıcı değildir. Öcalan yıllarca kullanıldıktan sonra fazla deşifre olduğu için görevinden alınmış, dinlenmek ve ilerde kullanılmak üzere Türkiye’ye teslim edilmiştir. PKK terör örgütünün amacı Türkiye’nin güneydoğusunu koparıp kurulacak İsrail Kürdistan’ına katkıda bulunmaktır. Öcalan görevini daha Suriye’den çıktığı anda Barzani’ye devretmiştir. O günden beri terör örgütüne her türlü desteği sağlamak görevi Barzani’nindir. Bu görevini de bihakkın yerine getirmektedir ki, onu Kürt bölgesinin başına getirdiler. Yani Öcalan’ın artık O konuda hiçbir yeteneği ve sözü olamaz. Peki, bu yapılanlar, BDP nin Öcalan israrı ne midir? Tam bir ağdalı arap dansı.

Gelelin masadaki diğer aktörlere. Bu ülkenin başbakanı defa eten, ülkemizi bölüp parçalama projesi olduğunu sağır sultanın bile duyduğu BOP projesinin eş başkanıdır. Pentagon’un duvarlarında asılı olan Türkiye’nin güneydoğusunun olmadığı BOP haritası herkesçe malumdur. Bu haritanın oluşması projesinin eş başkanı da başbakandır. Yani PKK Türkiye’nin güney doğusunu koparmaya çalışırken, AKP hükümeti bilerek veya bilmeyerek başka yoldan aynı amaca hizmet etmektedir.

Şimdi soru şudur. Mademki Öcalan artık hiçbir konuda yetkili değildir, neden bu buluşma bu tiyatro?

Emperyalistler Türkleri iyi tanır. Tarihin son döneminde en büyük tokadı Türklerden yemiştir. Bu yüzden konu Türklerse yoğurdu üfleyerek yemektedirler. Öcalan Türkiye halkının çok büyük bir bölümünün nefretini kazanmış bir kişidir. Emperyalistlerin asıl görmek istediği bu bölünme projesinin ileriki ayaklarında Türk halkının nasıl hareket edeceğidir. İsyan edip ayaklanacak mı, yosa kuzu kuzu bakacak mı. İşte test edilen durum budur.

Bu test bir anlamda meclisteki tüm partilerin desteği ile hazırlanan bölünme anayasasına halkın nasıl bir karşılıkta bulunacağı hakkında da ipucu vermektedir.

İzmir 2013-01-07

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..