Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

28 Şubat '13

 
Kategori
Siyaset
 

İmralı zabıtlarında Öcalan'ın, dikkat çeken söylemlerinden birkaçı,

Bugün, Milliyet Gazetesi'nde, Namık Durukan'ın özel haberinde, üç BDP'li Milletvekili'nin, İmralı'da Abdullah Öcalan'la yaptıkları  görüşmenin zabıtları yayınlandı.

Öcalan; Başarılı olursak, yepyeni bir Cumhuriyet'e Radikal demokrasi, tam  demokrasi, Anadolu ve Mezopotamya'nın tam demokratikleşmesi, hazırlığım bu yönde..  Şimdiye kadar olanlar ısınma hareketi idi. PKK'yı hazırlamak ve dönüştürmek için bütün felsefi ve örgütsel birikimimi bu yönde kullanıyorum, dedi..  

Anlaşılıyor ki, Öcalan demokrasiyi Basra Körfezi'ne kadar götürmeye kararlı...

Sırrı Süreyya Önder, Öcalan'nın başkanlık sistemiyle ilgili görüşlerini almak istedi. Öcalan'ın cevabı Başbakan'ı ve AKP'yi, pek memnun edip etmediğini bilmiyoruz.

Öcalan, Başkanlık sistemi düşünülebilir, Biz Tayyip beyin başkanlığını destekleriz. AKP ile bu temelde bir başkanlık ittifakına girebiliriz. Yanlız ''Başkanlık ABD'deki gibi olmalıdır.'' Devlet meclisi gibi bir senato ve birde Halklar Meclisi. Bunun adı demokratik mecliste olabilir. Bu da ABD'deki  Temsilciler Meclisi gibi olabilir veya Rusya'daki alt Duma gibi olabilir. İngiltere'deki Avam Kamarası'nın Türkiye versiyonu gibi.

Türk usulü bir başkanlık sisteminin totoliter bir yapıya dönüşmesinden Apo'nunda çekinceleri olduğu anlaşılıyor.

Ayrıca, ''10 yıldır AKP'yi ayakta tutan benim diyor ve kendisine ''Apo sıkıştı'' diyen, Mehmet Metiner için kendisini düzene satmış, kendisini rezil etmiş derken, AKP'yi çıkartan gücüz''  diyor. Mit Müsteşarı Hakan Fidan'ın tutuklanmasının gerçekleşmesi halinde, sıra Başbakan'a gelecekti. Benim bu süreci başlatmam, canlandırmam sayesinde darbeyi önlemiş oldum.

AKP'nin gücünün hiç olmazsa bir kısmının nereden kaynaklandığı, Apo'nun sözlerinde ortaya çıkıyor.

Bu süreci sabote etmek istiyenlerin  üç koldan, çalıştıklarını ve bunların ABD'de Yahudi, Ermeni ve  Rum lobileri olduğunu stratejik ve taktik müdahale ettiklerini söylüyor, Öcalan. 

Gülen cemaatinin merkezinin ABD olduğunu ve benim Türkiye'ye getirilmemle birlikte, Fethullah'da ABD'ye götürüldüğünü söylüyor. Fethullah Gülen ABD'de yaşıyor, 120 devlette okul açmış, para nereden geliyor. Floride kontragerillanın eski merkezidir. Papa.. Palme, Sakine bu tür yerlerde  yetiştirilen grupların  işidir. Yeni merkez ise Utah'tadır. Mehmet Baransu, Emre Uslu vs. orada eğitildi, sağ ve sol  örgütleri kontragerilla ele geçirdi, diyor Abdullah Öcalan..

İslamla ilgilide şöyle söylüyor; İslam kirletildi, bugün Türkiye'de hat safhadadır. İslam'ın özü adalet, hukuk ve tasavvuftur. Kürtler dindardır, ilk dönemlerde namaz kılıyordunm, 33 sure ezberlemiştim. Köyün imamı Müslüm hoca ''sen böyle gidersen uçarsın'' diyordu. Ben İslam'a sol jargonla bakman. Kürd halkınında dini inancı kuvvetlidir.

Düşünülmesi gereken ilgi çekici  söylemler değil mi?

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..