Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '13

 
Kategori
Siyaset
 

İmralıdaki rüya

İmralıdaki rüya
 

Kaç gündür Milliyet muhabiri Namık Durukan’nın haberleştirdiği İmralı sızmalarını konuşuyoruz. Ben kimin sızdırdığından çok ana fotoğrafa dair düşüncemi açıklamak istiyorum. Tabi içeriğe fazla girmeden(hepiniz okumuşsunuzdur.).

Merkezi Başkanlık-Yerel özerklik ekseninde yeni anayasa yapım süreciyle Devlet Başkanı Tayyip Erdoğan'ın olacağı, Öcalan dahil kck’lılar ve pkk’lıların özgür bırakılacağı... ha bu arada keyfiniz kaçmasın diye ergenekoncular, balyozcular, pkknın elindeki tutsakların da büyük oranda serbest olacağı sürpriz olmayacak..

Peki bu ülkede yaşayan milyonlarca insan ne olacak, Bilim Eğitimi cami avlusuna terk edilmiş, sağlığı para endeksli, çiftçisinin üretim yapamadığı, ekmediği tarladan hazır para kazandırılan(destekleme primi adı altında), Gelir adaletsizliği, İşçilerin güvencesiz çalışma koşulları, on yıllık geleceği bankalara borçlandırılan daha doğmamış bir nesil, kadınların geri kalmış hayat şartları v.s peki bu insanların sorunlarını nasıl çözeceksiniz?

Özgürlükçü, demokrat, müreffeh bir Türkiye değil kişi ve yandaş bazlı bir gelecek planlayan (AKP ve BDP kukla) Erdoğan-Öcalan; beraber bir Anayasa yazım sürecine girmişken; Ilımlı İslam bir yanda mezhepçilik duygularıyla sünni-alevi ayrışmasını da güçlendirecekken, ABD emperyalizminin temsilcisi taşeron bir devlet sistemi kurgulanacak. Aslında şu anda Suriye olayında Türkiye bu taşeron rolünü (1 mart tezkeresinden dolayı şimdi oynamak zorunda) oynuyor..

Bu sürecin olumsuzluğuna işaret etme sebebim kesinlikle barış karşıtlığı da değildir. Ama barış bu ülkede anaların gözyaşları üzerinden pazarlamacı kabiliyeti olan Başbakan Tayyip Erdoğan’la bütünleşirse aksini de düşünmemiz gerekir. Birileri sadece kendi çıkarını düşünüyorsa bende onlara başkaları için ne yapacaksınız diye sorarım..

Evet  bu ülkenin milyonlarca insanı için, sabah işe gitmekten başka bir düşünce taşımayan, hatta iş bulma umuduyla çaresiz yatağından uyanan yurdum insanına hangi çözümü sunuyorsunuz.. Bu süreç Tayyip Erdoğan'nın dikdatörlüğünü ve Öcalan'nın özgürlük hevesinin çıkarcı gruplarla bütünleşmesidir. Demokrasi geliyor palavrası ABD Emperyalizminin Irak'a getirdiği ve Suriye'de canlılığını koruyan vahşetten millim öteye gitmeyecek olan ve üstüne Anadolu'da mezhep savaşlarını da kışkırtacak bir sonuca evrilen sürecin içindeyiz. Hatta iddia ederim kürt sorunu farz edelim iyi niyetle çözüldü emin olan Alevi sorunu daha can yakıcı bir hal alabilir! Bu ülkenin saman ithalini önleyecek olan çiftçinin üretim koşullarını nasıl iyileştireceğini söylemesi gereken hükümetin, istihdamda fırsat eşitliği yaratamayan, zengin-fakir uçurumunu aksine derinleştiren, adeta yüksek öğrenimi tabela üniversitesine çeviren, deprem gibi ölümcül felaketlere hiçbir önlem almayan, dere yatağına TOKİ adı altında ölüm evleri ve 2B yalanı ile rant alanları açıp Belediyeleri ile kentsel dönüşümü yandaşçılık gözüyle irdeleyen bir zihniyet kısaca Kanal İstanbul vaatleri ile vatandaşın aç karnını asitle kansere çevirdiklerinden bi haberler. Çünkü siz zenci olabilirsiniz sayın başbakan ama karnınız bir Afrika değil, tok çünkü vicdan edebiyatı din ile bütünleştiğinde rengin bir önemi kalmaz.

Konu zenciliğe gelmişken Erdoğan’mı daha zenci Öcalan mı diye kamuoyu yoklamalarında anket olacak bir soru çıkıyor ki sorulabilmeli..

Evet lafı çok dolandırdık ama konu ancak böyle özetlenebilir..

Ve yeni anayasa yapım sürecinde Türkiye'de rejim pembe hayallerle süslenecek bu arada.. Ne özgürlük, ne bağımsızlık kalacak, Kürt-Türk fark etmez herkes çok geç kalabilir.

Bu ülke yeni ve tam bağımsız bir değişim yaşayacaksa bu CHP'siz olamaz bu aşamada.. Bu nedenle CHP'ye bu yolda çok önemli görev düşüyor. Sürekli ırkçı tartışmalara girmekten kurtulduğu an CHP bu saydığım nedenlerle Türkiye'de halkın güvenini arkasına alır ve o özlenen; Özgür, Bağımsız, Herkesin eşit, Tüm toplum kesimlerinin hakça bir düzende yaşadığı, Adil ve Barışçı, tam Laik, güçlü çoğulcu Demokrasiye sahip TÜRKİYE'yi kuracaktır CHP. Birilerinin bunu görmesinden çok eyleme dökmesi gerekiyor. Bunu yapmak için ise önce kendine sonra da bu halka güvenmek gerek. Bakın ordu demiyorum! Halka güvenin..

Not; Bu şartlarda İmralıda ki Rüya size kalmış ister kanın ister kanmayın!

 
Toplam blog
: 3
: 316
Kayıt tarihi
: 27.01.13
 
 

Hergün kitap okumaya çalışır, herhafta Beşiktaş'ın maçlarını takip ederim.. Antiemperyalist, Laik..