Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '13

 
Kategori
İnançlar
 

İmtihans Süper Lig'de hayatımın maçı

İmtihans Süper Lig'de hayatımın maçı
 

Kalede Tevbeyi görüyoruz, gönül kalesine kadar ulaşan ahirzaman ataklarına geçit vermiyor. Tevbe çok özel bir kaleci, kaleye geçmesiyle birlikte öncesinde yediğimiz golleri bile kurtarıyor!        

(Günahından tam dönen ve tövbe eden, o günahı hiç işlememiş gibidir. İbn Mace, Zühd 30)

Savunmanın ortasında  Takva ve Sabır görev yapmakta. Takva, nefis ve şeytanın arapaslarında kademeye girip topu keserken, iyilik atakları için topu akıllıca oyuna sokuyor.

Sabır ise savunmanın belkemiği, oyuna 3 yönlü katkı sağlıyor, günahlara karşı, musibetlere karşı Sabır’ı görüyoruz, bir de ibadete devam edebilmek için gösterdiği üstün gayretler var.

Sağ kanadı kullanan Dua ve İstiğfar ikilisi. Dua, yaptığı bindirmelerle hayır yolunda olma motivasyonu sağlarken İstiğfar ise kötülük, şer eğilimlerinin kökünü kesiyor.

Oyun kurucu rolünde İhlas, rakibi durdurup, atağa kalkmanın başkası için değil illa Allah için olması gerektiği konusunda takım arkadaşlarını sürekli uyarıyor.

Şükür oyunu çok iyi okuyan komple bir orta saha oyuncusu, her pasın her şutun farkındalığında olarak büyük resme odaklanmış. Gelen her nimeti şükürle karşılayıp, şevkle oyuna katılıyor.

Diğer kanatta Marifetullah ( Allah’ı bilmek ) ile oyuna anlam ve derinlik katarken, Muhabbetullah (Allah sevgisi) ile İzleyen’imizi sevip sevgisini kazanıyor böylece oyundan büyük keyif alıyoruz. ( Zevk-i ruhani )

Olgunlaşan ataklar neticesinde ömür topunu Hakiki İman ve Namaz ile buluşturabildiğimiz anlarda karşı kalede tehlikeli olup hedefe çok yaklaşıyoruz.

Bu dünya hayatı sadece bir oyun ve oyalanmadan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte asıl hayat odur. Keşke bilmiş olsalardı. (Ankebut,64)

Sadece iki nefes ve üç günden ibaret olan şu dünyada iyi oyuncularla en güzel bir oyun çıkarmalı.

 
Toplam blog
: 4
: 126
Kayıt tarihi
: 24.05.13
 
 

Sesli düşünüp, sesli konuşan, kendine tavsiyelerde bulunan bir hayat öğrencisi ..