Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '09

 
Kategori
Futbol
 

İmzayı da attılar, golleri de! FB:3-Es:0

İmzayı da attılar, golleri de! FB:3-Es:0
 

Yeter ki iste!


Fortis Türkiye Kupası grup maçlarının sonuncusunda evinde bu sezonun sürpriz takımını ağırladı Kanaryalar. Her ne kadar iddiamız yok dese de Rıza Hoca, güzel oynadılar Es Esler, maç ilk dakikadan son dakikaya kadar heyecanlı geçti. Tek eksikleri attıkları ve atamadıkları gollerdi. Yine 10 kişi kaldılar lig maçındaki gibi. Gol atamadılar ama yılın ofsayt rekoruna (11 kez) imza attılar. Yula zaten hep ofsayta takılan bir oyuncuydu, şimdi bir de kiralık gelen genç Batuhan çıktı. Direkten dönen bir top ve ofsayt sayılan Yula'nın golü geçerli olsaydı sonuç farklı olurdu ama yine kazanan biz olurduk, çünkü grup liderliği en çok Fenerbahçe'ye yakışıyor.

Önce rakibi anlatarak başladım, bu kez değişiklik olsun, istedim. Kupa maçlarının ilkinden sonra Rıza Çalımbay hoca, "Bizim tek düşüncemiz ligde kalabilmek, kupada iddiamız yok!" demişti. Bu sözler belki gerçek düşüncesiydi belki de rakipleri yanıltmak amacıyla söylemişti. Hiç "iddiası yok" gibi oynamadılar. Az da olsa gruptan çıkma olasılıkları vardı. Fenerbahçe'yi geçseler bile, diğer maçın sonucu etkiliyordu onları. Bursaspor işi garantiye almak için Tokatspor'u fena tokatlamış, 6:0 bitti maç. Bizim kıyamadığımız Tokatsporcuk'a neler etmişler neler? Demek ki, Ertuğrul sağlam işi sağlama almış, averaj maveraj işleri olursa, garanti olsun, demiş.

Baştan belli olsa bile çıkacak takımlar, sürprizler her zaman var. Gaziantepspor fırtına gibi eserken, gruptan Antalyaspor çıktı. Yine Trabzonspor ligde zirvede, kupada yok.

Yarın Fortis Türkiye Kupası çeyrek final kur'aları çekilecek. İyi bir rakip çıkar inşallah!

*****
Gelelim asıl konuya. Devre arası bizim çocuklara iyi gelmiş, herkes Antalya'da kamp yaparken, bizimkiler Samandra'da demir attılar. Trabzonspor maçı öncesi prova niteliğindeydi bu maç. Luis Aragones (h)as kadro ile çıktı, kaleci Volkan hariç, nasıl olsa o da Volkan diğeri de Volkan. Babacan olanı gol bile yemeden tamamladı grup maçlarını, bir kez daha aferin diyelim, hep bir ağızdan:

-Aferin, nazar değmesin sana yedek kaleci Volkan!

Tekniği ile taktiği ile güzel bir maç izledik. "Very Special Men" Bakanımız Kemal Unakıtan ve sevgili zevcesi de oradaydı, malum Eskişehirliler. Aziz Başkan'ın has konuğuydu onlar. (Ahsen Hanım, canı sıkılmış gibi görünse de, eşine sevgisinden mahçup bir genç kız ifadesiyle oturuyordu kocasının yanında.)

Maçın yıldızı yoktu, neredeyse hepsi birer yıldızdı, "Issız Adam" Güiza hariç. Oyundan alınmadan bir dakika önceki kaçırdığı top gol olsa, hem maçtan alınmayacaktı hem de yıldız olacaktı. Yine bir ilki denedi Dede. Kulübe yolu gözükecek ona bundan böyle. Semih de iyileşti artık. Semih'in farkı açık seçik ortada, hem Brezilyalılar da Semih'e attırmak için gayret gösteriyorlar.

Brezilyalılar demişken, günlerdir yazılan, gazeteleri dolduran Alex ve Deivid asparagasları artık olmayacak. Her ikisi de imzayı attılar, hem de ücretlerinde indirim yaparak. İmzayı da attılar, golleri de:

Kaptan Alex, 28. dakikada açılışı yaptı, Peter Cheh kılıklı Ivesa'yı çalımlayıp golünü attı, hem de koşarak. Sonra 52. dakikada köşe vuruşundan Deivid'e attırdı. 3. golde yine onun katkısı var; Semih'e yaptığı orta, kaleciden döndü ve Carlos'un önüne düştü.

Alex Beşiktaş'a gidecekti hani?

Alex akıllı adam, Fenerbahçe gibi bir takımı bırakıp gider mi hiç? Deivid zaten gitmez. Bu maçta Lugano biraz neşesizdi. Ona çok iş düşmedi, Edu savunmada iyi oynadı. Roberto Carlos muhteşemdi, golü de öyle. Son maçlarda çok iyi performans sergiliyor. Yedek kulübede Vederson golden sonra şaka yapıyordu Carlos'a. Brezilyalıların keyifleri yerinde olursa diğerlerinin de oluyor.

Yalnız yedek kalan Kazım Kazım da mutsuz gibiydi, kaleci Volkan da. Sakatların iyileşmesi ve yeni transferler forma rekabetini artıracak.

Cuma günü lig maçları kaldığı yerden devam edecek.

17. hafta Pazar günü saat 19.00 bekliyoruz Trabzon!

Menüde "Hamsili Pilav", ufukta liderlik var!

Selamlar-saygılar!



*****

Resim alıntıdır:
http://www.fenerbahce.com/galeri.php?frm_id=99&sira=2#galeri_anchor
 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..