Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '21

 
Kategori
İnançlar
 

İN SAN

ÖNSÖZ

İN   SAN

İNSAN

İN   SAN

İN

SAN

 

İNSAN İNSEN İÇİNİN DERİNLİKLERİNE

İNİP NE  GÖRECEKSİN NE SANACAKSIN 

 

Nedir fiziksel olarak insan? Vücut ağırlığı kadar organik madde ve ağırlıksız bilinçli -ne yaptığını bilen- enerji.... Bitkiye hayvana oranla, olağanüstü yapılı ve işleyişli...

İnsan yapısındaki madde ve enerji de, diğerleri gibi yokken var ve varken yok edilemedi, edilemiyor. Sözkonusu organik madde ve bilinçli enerji; Trilyonlarca yıldır değişe gelişe, Sonsuz Küçük ülkesinden Sonsuz  Büyük ülkesine yolculuk halinde. Evren sonsuza kadar n+1... olmak zorunda. Sınırlandığı yerde Evreni kucaklayan daha büyük sınır var.

İnsan Evren'in bir; parparpar  çaçaça  cıcıcı  ğığığı sadece... Kendisini bilgice becerice eğitebiliyor. Bedensel ve ruhsal bakım onarımını Hipokrattan beri yapabiliyor. İnsan robot -kul- değil, kendi varlığına katılımcı.Boyu belirlendiği  santimetreye kadar uzarken; saçları ve tırnakları sınırsız uzamaya devam ederken hesapta kasten  ihmal var gibi.

İNSAN HEM MELEK HEM ŞEYTAN

İnsan zihni kavramları, zıtlarıyla tanımlayarak kavrayabilir. Bencilliğin -her iyi benim, her kötü senin olsun'un- ne olduğunu öğrenecek bilecekiki, adilliğin ne olduğunu kavrayabilsin.Bu nedenle insan hem bencildir hem adil. Bazı anlarda bencillik, bazı anlarda adillik dominanttır.   Aşağıdaki cetvelde görüldüğü gibi; insanın Bencilliği azalırken adilliği, adilliği azalırken bencilliği artar:

BENCİL: 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

ADİL     : 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0

İNSAN HAYVANDAN VAHŞİ

Kediler hırlaşıp döğüşseler de;  birbirlerini öldürüp katil olmazlar. Taş devri insanı taş atarak az sayıda düşmanını öldürürken; demir devri insanı bıçaka kılıçla daha fazla, tüfeği keşfeden daha uzaktan daha çok sayıda, atom bombasını keşfeden bir saniyede binlercesinin katili olur.

 
Toplam blog
: 121
: 31
Kayıt tarihi
: 26.10.20
 
 

01 Şubat 1933 Tirebolu -Giresun- doğumluyum. İstanbul Üniversitesinde Halkla İlişkiler dalında li..