Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

İnadına yaşamak

İnadına yaşamak
 

(7)

Genellikle çizimler çarşamba günü oluyor ve radyo terapi göreceğiniz üniteye gidip bir çizime giriyorsunuz. Birinci çizim doktorun çizimi, ikincisi radyoterapiyi uygulayan teknisyenin çizimi en önemlisi düşünebiliyor musunuz hafif bir kıpıramak hayaınıza mal olabilir. Her yaşta insan var..bebecikler..- yaşında çocuklar...okulda olması gereken çocuklarımız , o bebecikleri düşünün kımıldamamaları lazım..baş uçlarında kimse yok..karanlık bir oda, beşdakika uyuması için iğne ile birlikte çığlık ve sessizlik...İnşallah radyoterapi bitene kadar uyanmaz..

Radyo terapi yarayı kurutmaya çalışan bir olay, kemoterapi yaranın (kanserli bölge) etrafına duvar örmeye çalışıyor ve tüm canlı organizmayı öldürüyor.
İlk Radyo terapi otuz gün sürecek..otuz iş günü yani altı hafta sürecek, çizilen yer akciğerin yani vücudumun ön ve arka kısmı, hergün bir buçuk dakka önden, bir buçuk dakka sırttan toplam üç dakka radyoterapi görecem, tabiki gördüm hem de kıpırdamamacasına.

Bu arada ikinci kemoterapi bitti ve üçüncüsü bitmek üzere, son iki gün hem kemoterapi , hem de radyo terapi oldum.
İkici radyo terapi için tekrar çizim bu sefer soldan kalp altından akciğere sol taraftan ve sağ taratan çizimle akciğerin dört bir tarafından radyoterapi olmuş olacam..

İkinci radyo terapi ve üçüncü kemoterapi sonunda doktorum Sn.Adnan Aydıner dördüncü kemoterapi sonrası na kadar dinlen dedi.
Devamı var..
 
Toplam blog
: 28
: 1274
Kayıt tarihi
: 23.11.07
 
 

Merhaba, 1956 İstanbul/Kuzguncuk doğumluyum. Aslı Tuğçe adında bir kızım, Hülya Nihal adında bir eş..