Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

İnan Kıraç ve The Economist, ha gayret son çabalar bunlar!

İnan Kıraç ve The Economist, ha gayret son çabalar bunlar!
 

Seçim öncesi, son kozlar oynanıyor…köprüden önceki son çıkışı kaçırmamak için siyaset ve meclis tasarımcılarını öyle bir telaş aldı ki, bu telaşın AK parti’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın ne kadar işine yaradığının farkında bile değiller.

AK Parti’nin gücünü azaltmak için uğraştıkça, bu son çırpınışların bumerang misali ters etki yaptığını göremiyorlar. Çünkü her komplo, siyaseti kendi kafalarına göre tasarlamak için attıkları her adım o kadar görünür ve izlenebilir hale geldi ki, herkes yazıyor, çiziyor, konuşuyor.

Taksi şoförü diyor ki ; “bunlar nasıl adamlar, iyice rezilleştiler, inadına AK Parti’ye oy vereceğim”. Bakkal, kasap diyor ki; “memleketi bu komplucuların eline mi bırakacağız, oyum AK Parti’ye”.

İşte siyaset tasarımcılarının anlayamağı, göremediği bu…halk artık birilerinin dediği gibi aptal değil, neyin ne olduğunu bu halkın çoğu biliyor. Son çırpınışlar, son çabalar ters tepiyor…Bu oyunlarla AK parti’yi, daha da bir “tek parti” konumuna getirecekler ki ondan sonrası eyvah ki ne eyvah!

İnan Kıraç’ın ya da onun kurumsal kimliğinde vücüt bulan “İstanbul Sermayesi Krallığı” bunu 12 Eylül sonrasından beri yapıyor. Siyaseti kendi çıkarları doğrultusunda dizayn etmek, istediklerini iktidar yapmak, istemediklerini devre dışı bırakmak için her seçim öncesinde bu salvolara müracaat ediyorlar, medya destekli tabii ki! Zaman zaman askerle sıkı fıkı oldular, darbelere destek verdiler, kimi zaman ABD deki lobileri kullandılar, dış basını kullandılar…O zaman DYP, MHP koalisyonu diyorlardı, şimdi CHP tek parti, ya da CHP-MHP koalisyonu diyorlar.

Anadolu sermayesinin, İstanbul sermayesini yerle bir etmesinin önüne geçmek için AK parti iktidarı onlara engel. Dananın kuyruğu da burada kopuyor zaten. Laiklik elden gidiyor safsatası bahane! Bunu 1945 ten beri yapıyor, bu malum grup. Yeni bir şey değil ki!.

İnan Kıraç, CHP tek parti olacak diye, iddiaya girmiş…böyle olmayacağını Inan Kıraç da biliyor tabii ki, sadece seçim öncesi kamuoyunu etkileme salvosundan başka bir şey değil. Hemen arkasına The Economist'ten destek geliyor, “Oyunuzu CHP’ye verin ki yeni anayasa uzlaşma ile yapılabilsin, demokrasi için CHP'ye oy verin”. Başbakan, kızmak için eli kulağında bekliyor zaten...İnan Kıraç da Başbakan’ın tehdidi ile çark ediyor, etmiş gibi görünüyor.

Bunların hepsi görüntü, hepsi senaryo dahilinde oynanan oyunlar…sahne kurulmuş, oyuncular hazır ve seçimin hemen öncesinde aniden “perde”! Inan Kıraç’ın çark ettiği filan da yok aslında. Amaç, bir taşla iki kuş vurmak, hani CHP oylarını birkaç puan daha artırabilir miyiz, artıramasak bile Başbakan’ın bu söylemlere nasıl tepki vereceği belli zaten hesabındalar …anında “risk alır” tehdidinin geleceğinin farkındalar. E haliye medya hazırda bekliyor, vay efendim Başbakan tehdit etti!.

Nasıl senaryo, yersen!

Ama kazın ayağı öyle değil işte, yemiyor bu halk bu oyunları…

Onlar oynadıkça, AK Parti güçleniyor…

Onlar komplolar hazırladıkça, bu memleti iyice “tek parti” iktidarının kucağına itiyorlar!

CHP’ye iyilik değil, kötülük yaptıklarının hala farkında değiller!

İtttire kaktıra zar zor toparlıyorlar zaten!

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..