Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '07

 
Kategori
İnançlar
 

İnanç

Bir garip zaman, bu zaman. İnsanların inançlarında büyük değişikliklerin ortaya çıktığı bir garip zaman. Dünün sol görüşlüsü bugün olabildiğince sağcı, dünün sağcısı ise bugünün solcusu oldu.

Örneğin CHP listelerindeki milliyetçi ve muhafazakar insanlar. Merkez sağda bir parti lideri diyor ki, "CHP en sağdaki partidir". Bu partiden ve yönetiminden "hayır, biz sosyal demokrat bir partiyiz; ATA'mızın izindeyiz" diye bir itiraz gelmiyor.

Birbirine zıt tabanda iki partinin mecliste koalisyonundan bahsediyor, iki parti de birbirlerine sıcak mesajlar gönderiyor. İlginç olan, bu partilerden ikisi de birçok siyasi konuda birbire taban tabana zıt iki parti. Örneğin biri, türban konusunda çok radikal bir savaşımda, ancak diğeri seçim çalışmalarında türbanın serbestliliğini savunuyor.

Şimdi bu bir demokrasi sınavı mı? Yoksa insanlar, bu ülkedeki insanların inançsızlaştığını mı düşünüyor? Bahsettiğimiz inanç dinsel inanç değil tabi ki...
Ülke elden gidiyor havası ile birileri bu durumu kendi leyhlerine mi kullanıyor yoksa? Hani sorasım geliyor Tayip Erdoğan meclise nasıl girdi ve nasıl Başbakan oldu? Buna zemin hazırlayanlar, şimdi sütten çıkmış ak kaşık mı oldular?

Şu bir gerçek ki, bu topraklarda yaşayan herkesin iyi bir ekonomik düzeyle beraber huzurlu rahat yaşamaları hakkı vardır. Seçim ekonomileriyle taraftar kazanma ihaleleriyle bu ülkenin ekonomik dinamikleri yerine oturtamaz.

 
Toplam blog
: 9
: 618
Kayıt tarihi
: 24.06.07
 
 

Serbest muhasebeci, mali müşavirim. 1973 doğumluyum. Doğayı, müziği, kitap okumayı severim...