Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '09

 
Kategori
İnançlar
 

İnançlarını değiştir yaşamın değişsin!

Bugüne kadar yaptığımız her şeyde inancımız hakimdi. Bugünden sonrada aynısı olacak. Eğer hasta olmak inancındaysanız, hasta olarak sabaha uyanacaksınız.

Yaşam boyunca kötüyü öğrendik. Etrafımızda hep olumsuz insanların benlikleri dolaştı. Sorgusuz olarak yaşam sürdüren, yanlış inançların esiri altında kalan bir sosyo olarak yaşadık. Maalesef ki, sessizliğin içinde kalmaktan başka hiç bir şey yapmadık. Korkuların bizi yendiği bir ülke içerisinde yaşamın zorluğu ile karşılaştık. Ard arda gelen, bir hiçlik duygusu yaratan ve bizi oradan oraya sürükleyen bir rüzgarın köleliğini devam ettirdik.

Zaman sürekli geçti, evren kendini bir şekilde yeniledi. Ayak uydurmamızı bekledi. Dileklerimizi bekledi. En iyiyi düşündü ama ona uyan, onun narin, güzel ve ılık rüzgarına çoğumuz uzak kaldık. İnançlarımız o kadar katı idi ki, Tanrı'nın bize sunduğu fırsatları göz ardı ettik.

Güncel olaylar bir yana, özel eğitimleri veren bir çok insan, bu sorumsuzluğun ülkemizde nelere olumsuz yansıyacağını belki de dile getirdiler. Ama karanlığa düşmüş bir insan sadece eli görür. Sonrası yalan. Minnet duygumuzu da yitirmiş durumdayız. Paylaşmaktan çok uzak, insanlık kavramını çoktan yitirmiş bir durumdayız. Hep kötü kötü ve kötüyü düşündük.

Neden her sabah güneş doğuyor? Neden yıldızlar her gece orada? Diye düşünen var mıdır acaba? Farkında mısınız?

Artık iyiyi düşünmeliyiz. İnsanları kötüye yönelmiş bir şekilde eleştirmek ve onları yargılamak gibi bir hakkımız olmadığı için, artık bu konuda daha dikkat etmeliyiz. Düşünce gücü çok önemlidir. Her zaman için düşündüğün şeyler karşına çıkacaktır. Kendin için iyi şeyler düşünürken, başkaları için hırs ve öfke ile kötü şeyler planlıyorsan, unutmaki her zaman o kötülük senin iyi olmamanı sağlayacaktır. Amaçlarımız ve hırslarımız uğruna diğer varlıkları hiçe sayamayız. Kırk insanın öldüğü yerde, keşke bir kişi ölseydi diyemeyiz. Çünkü önemli olan tek bir insanın bile ölmemesidir. Şöle uzak doğuya giderek Japonya da olmuş bir olay anlatmak istiyorum:

"Adamın biri karşıdan karşıya geçmek için çalışırken, karşıdan gelen araba adama çarpar ve sonra adam kalkarak, arabayı kullanan kişiye yönelip, "teşekkür ederim" der ve oradan ayrılır. Bir çoğunuz bunu aptallık olarak adlandırabilrisniz. Fakat iyi düşünmek ve ondan yana olmak hiç bir zaman günümüz olaylarının yaşanmasına neden olmaz. Son olarak Sezen Aksu dan; "gülümse hadi gülümse, bulutlar gitsin..."

 
Toplam blog
: 59
: 588
Kayıt tarihi
: 08.05.09
 
 

Hayata dair çok fazla beklentim var aslında, fakat bu beklentileri karşılayabilcek zamanı yaratma..