Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

İnanılır gibi değil! Galatasaray 2-4 Gaziantepspor

İnanılır gibi değil! Galatasaray 2-4 Gaziantepspor
 

Spor Toto Süper Lig'in 8.haftasında Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da Gaziantepspor'u konuk etti. Oldukça enteresan ve özellikle ev sahibi takım adına şanssızlıklarla geçen maçta, kırmızı siyahlı konuk ekip sahadan 4 golle galip ayrıldı.

Galatasaray sahaya ideal 11'iyle çıktı. Kalede Muslera, savunmada Sabri-Ujfalusi-Gökhan-Hakan, orta sahada Selçuk-Melo-Riera-Engin-Kazım, forvette Elmander görev yaptı. Maça hızlı başlayan taraf olan sarı kırmızılılar, Melo'nun harika pası, Kazım'ın inanılmaz presi sonunda topu almayı başardı ve Gaziantespor defansının hatasıyla da maçın henüz başında golü bularak 1-0 öne geçti. Bu golden sonra talihsizlikler zinciri başladı.

Öncelikle Kazım Kazım sakatlandı ve oyundan çıkmak zorunda kaldı. Yerine Emmanuel Eboue girdi. Onun ardından Gökhan Zan sakatlandı. O oyun sahasının dışında tedavi olurken, bu sefer hatalı olan Galatasaray savunmasıydı. Kaleci ve defansın müşterek hatasıyla golü kalesinde gördü ev sahibi ekip. Bunun ardından oyuna Servet Çetin girdi. 

İki takım da pozisyonlar bulmaya devam etti. Dakika 37'de Popov harika bir gol atarak takımını 2-1 öne geçirdi. Bundan sonra da hakemler zaten maçın yıldızı oldular. 

Selçuk İnan bir frikik kullandı, top ağlarla buluştu. Felipe Melo topa müdahele etmemesine rağmen, hakem onun aktif ofsaytta olduğuna karar vererek golü iptal etti. Karar sizin, ya ben futboldan anlamıyorum ya da hakemler. Doğrudan ağlara giden topa nasıl ofsayt kararı verilir?

Bu pozisyonun ardından Servet Çetin kırmızı kart gördü. Rakibi kanattan gelirken, onu düşürdü. Pozisyon bana göre sarı kartlıktı. Fakat hakem Abdullah Yılmaz yardımcısının da uyarısıyla "bariz golü engellediği" gerekçesiyle kırmızı kartı çıkardı. Kesinlikle hatalı bir karar olduğuna inanıyorum. Kaleciyle karşı karşıya kalacağı bir durum yoktu ortada.

Servet'in kırmızı kartının ardından Felipe Melo stopere geçti. Ben bunu da doğru bulmadım açıkçası. Eboue gibi bir savunma oyuncusu dururken ve atağa hiçbir anlamda katkı sağlayamazken, Felipe Melo gibi hücum hattında önemli bir futbolcunun o bölgede oynatılmasına anlam veremedim. Galatasaray gole ihtiyacı olduğu bir anda böyle bir hamle yaptı. Riera da, Eboue de kanatları kullanmakta son derece etkisizdi.

İkinci yarıya daha iyi çıktı Galatasaray. Taraftar desteğini de alarak Elmander'le golü buldu. O golün hemen ardından Orhan Gülle de golünü attı. Savunmanın kesinlikle hatası var ama defansından bu kadar önemli stoperleri kaybetmiş bir takım için de bu durumu çok fazla yadırgamamak lazım, yapılabilecek bir şey yok. 

Çalınan saçma sapan faullere, verilen anlamsız kartlara Galatasaraylı futbolcular itiraz ettiler. Sabri de bunun neticesinde ikinci sarı kartından kırmızı kartı gördü. Müthiş bir pres yaparak, topa müdahele yaptı, hakem faulü çaldı. Temiz olan pozisyona hakem düdük çalınca Sabri'nin de sabrı taştı ve itiraz etti. Bunun neticesinde oyundan atıldı. Sabri'nin yaptığı yanlış mıydı? Bence hayır. Futbolcu psikolojisini bildiğimden yaptığı oldukça doğal bir şeydi. Tahammül edilebilir bir durum yoktu ortada.

9 kişi kalınca bir şey yapamayan sarı kırmızılı ekip, bir gol daha yiyerek sahadan galip ayrıldı.

Hakemlerde değil de futbolcularda veya takımda aramak gerektiğine inanırım hatayı. Fakat öyle bir maç izledik ki, bana göre ibretliktir. Bütün hakemlere izletilip, "Siz böyle yapmayın" denilmesi gereken bir maçtır. Hakemlerin katliamına uğrayan bir maç olduğunu düşünüyorum. Umarım hakemlerimiz bir an önce toparlanır ve Türk futbolu artık daha zevkli bir hale gelir! 

İki takıma da ligde başarılar...  

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..