Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İnanılmaz ama gerçek; din hayatı kolaylaştırıyor

İnanılmaz ama gerçek; din hayatı kolaylaştırıyor
 

Dindarın ne yapması gerekiyor? İbadetini yapacak, tarlasında çalışacak; yiyip, içip, yatıp, kalkıp ömrünü dolduracak ve ahrete intikal edecek. Örneğin dindar bir kimse için bilim gerekli mi? Bilim adamı olması lazım mı? Bilim adamı olup neyi ispat edecek? Zaten her şey ispatlı delili ortada. Dindara sanat da lazım değil. Resim yapsa günah, müzikle uğraşsa günah. Bizlerin elde etmek için kı… ımızı yırttığımız şeyler dindar için gerekli değil.

Bizim için maddi hayat tamam da maddenin dışına çıkınca işler karışıyor. Manevi âlem, ruhlar dünyası, metafizik, dünyanın sonu var mı, nasıl yaratıldık… İşin yoksa kafa patlat. Dindar “Allah bilir” diyor, tamam.

Dindar olsaydık hayatımız çok kolay olurdu. Herkese yaşamak için fazla bir şey gerekmediğinden belki dünyadaki bu kavga, gürültü de olmazdı. Ama sanırım bu sefer de cennete sen önce gireceksin, ben önce gireceğim diye kavga başlardı.

Dindara he deseydik Âdem’in torunu olacaktık. Araştırdık da noldu? Aslımız sümüklü maymuna çıktı. Ben o Darvin mi Pervin mi bir elime geçirsem!

Dindar için okumak tahsil yapmak da gerekli değil. Neyi öğrenecek ki. Bütün bilgi zaten nevi mahfuzda saklı. Allah’ı bildiğin zaman her şeyi bilmiş oluyorsun.

Öyle bir şeyler üretmek için kendini paralamaya da gerek yok. Dindar bir pardösüyle beş yıl yaşıyor. Yalnız o zaman insanlar ne iş yapacaklar? Kolay canım! Tanrı’ya dua ve şükür kıtaları kurarız!

Para para diye paralanıyoruz; dindar olsak paraya ihtiyacımız da olmayacak. Çünkü yardımlaşma var. Peygamber, komşusu aç iken tok yatan bizden değil demiş. Nasılsa çorbam gelecek; çalışmasam da olur.

Ya valla insanların aklına şaşıyorum. Din doğru olmasa bile ortada bu faydaları görülüyorken insanlık neden bu yola girmez ki. Dindarlık olduğu zaman mesela hırsızlık olmazdı. Adam dünyayı istemiyor ki zaten, çalıp da ne yapacak. Savaş da olmazdı. Kuru ekmek ona yetiyor, ne için savaşacak. 

Kim ne derse desin insanlığın kurtuluşu dinde. Moda yok, zevk yok, eğlence yok, yaşamak yok, ağlayıp dua edeceksin; oh ne güzel!

Ya en çok Sokrat efendiye acıdım. Adam ömrünü verdi yazdı, çizdi, düşündü sen al yüz yıllık alın teriyle kı… ını sil! İnsanlığa ışık tutan düşünceleri yerine Âdem ile Bademi yazsaydı mübarek zatların arasında adı zikrolunurdu hiç değilse. Hele de ampul baba Edison; insanlığa hizmet etmiş olabilir ama Müslümanlar için gereksiz bir icat. Biz karanlıkta otursak da fark etmez, Allah’ın nuru içimizi aydınlatır; elektiriğe ne gerek var ki!

Öyle mahkemeye falan da ihtiyacımız olmayacaktı; hırsızlık yapanın elini, küfredenin dilini keserdik olur biterdi. Her birimiz dört karı alırdık, işimiz görülürdü. Ama o zaman da Esma kadının bir erkek çocuğa karşılık dört kız doğurması gerekirdi ya neyse.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..