Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '14

 
Kategori
Güncel
 

İnanılmaz istatistik; Türkiye’de emniyet 70 yıldır hiçbir cinayeti meydana gelmeden önce önleyememiş

İnanılmaz istatistik; Türkiye’de emniyet 70 yıldır hiçbir cinayeti meydana gelmeden önce önleyememiş
 

Yapılan operasyonlarla bazı olaylar mutlaka önlemiştir. Bu operasyonlar olmasaydı kesinlikle daha fazla ölüm olurdu. Biz zaten Türk emniyetinin operasyonel etkinliğine bir şey demiyoruz. Bizim üzerinde durduğumuz konu birkaç yazımızda da ısrarla belirttiğimiz gibi herhangi bir nedene dayalı bireysel cinayetler.

76 milyonluk ülkede her insanın tek tek güvenliğini sağlamak elbette kolay değil. Ama yani bir milyon askeri polisi olan bir ülkede her eline silahı alan öldürmek istediği kimseyi mutlaka nasıl öldürür? Bu ne biçim polisçilik ya! Tesadüfen birkaç kişiyi de mi olsun görmezsin. Görev dönüşü ya da ihbarla falan insan bir kişinin olsun canını kurtaramaz mı?

Ben 50 yıldır bu ülkede yaşıyorum, 50 yıldır tüm cinayet saldırıları başarıyla sonuçlandı. Bu katiller Bekaa vadisinde özel eğitim görüp de mi geliyorlar? Eşeğin bilmem neyine odun sokmayı bilmeyen öküz üç kişiyi öldürüp gidiyor. Biz bu yazıları yazdığımız zaman da “polisin itibarını düşürüyorsun” diye emniyet bize kızıyor. Kızmaya hakkınız yok ki. Yalan mı söylüyorum! Hangi cinayeti önlediniz?

Türkiye’de muhalefet yok. Türkiye’de muhalefet Kerim Korkut. Allah rızası için soruyorum sizlere, bugüne kadar şu yazdığımız konuda muhalefetin söz söylediğini duydunuz mu? Türkiye’nin katilleri de IŞİD. IŞİD sizin… Tövbe tövbe!

Türkiye’de yılda ortalama 2000 kişi cinayet sonucu öldürülüyor. İşin acı yanı polis olmasa da bu rakam değişmeyecek. Çünkü bireysel saldırılarda öldürmek isteyenin mutlaka amacına ulaştığını görüyoruz. Çünkü zaten katil sayısı bu ve onlar da işini bitiriyor.

Daha önce de yazdığımız gibi operasyonel konuda polisimiz gerçekten başarılı. Suçlulara göz açtırmıyor. Ama kişilere yönelik cinayetlerde hiç yok. Aslında hani cinayetler işlendiğinde polisin olay yerine gitmesi gereksiz.

Bir milyon askerin polisin koruduğu ülkede yılda 2000 kişi cinayetten ölüyorsa insanların askere polise güvenmeleri beklenemez. Bu nedenle ben yazılarımda kendi güvenliğinizi kendiniz sağlayın diyorum. Sakın ola ki devlet beni korur diye düşünmeyin diyorum. Emniyetin amacı şöhret ve reklâm. “İstanbul polisi bir ton uyuşturucu yakaladı” TV’lerde, gazetelerde boy boy resimler… Emekli Hayriye teyzeyi parası için öldürmüşler polisin umurunda mı?

Halkın bu konuda hiç tepkisi yok… Cinayetle öldürülen suçsuz günahsız (kocasından boşanan kadın bile sırf bu nedenle öldürülüyor ya) 2000 kişi bu koyun milleti ilgilendirmiyor. Ne katillere tepki gösteriyorlar ne de halkı korumayan polise. Bugün ona yarın sana! Çocuğun öldürüldüğü zaman ağlamayacaksın ama! Tek kelimeyle yazıklar olsun! Bu milletle hiçbir şey olmaz!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..