Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '09

 
Kategori
Sinema
 

İnanırsan başarırsın

İnanırsan başarırsın
 

ayakta kal


Ayakta kal filmine gittim.

Filmin , size basit bir aşk hikayesi geldiğini sanabilirsiniz ama konuya farklı bir açıdan bakmak daha sağlıklı olacak.

Zengin bir çocuk zengin bir kızın peşinden gider. Zengin çocuk kızın partiye gelmesini ister. Kız, onun partisine gitmek istemez. O sırada bir anlaşmazlık çıkar ve kızın kitapları düşer. O sırada Fakir Çocuk ise kızın kitaplarına yardım ederken Zengin Çocuk ona kızar ve Fakir çocukla arasında kavga çıkar.

Zengin Kız Fakir Çocuk’tan hoşlanır. Bence yakışıklılığından hoşlanmaz. Hoşlandığı yönü: Çocuğun kıza, sahip çıkıp korumasıdır. Kız için kavga etmesi kızı etkilemiştir de diyebiliriz.

Tabi aradaki nefret büyür, Fakir çocukla zengin çocuk arasında. Burada önemli olan. Çocuğun kıza , kızın da çocuğa gösterdiği saygıdır. Zorluklar karşısında göğüs germişlerdir kız ve erkek.

Burada kolej çocuklarının bakış açısını da görebiliriz. Kolej çocukları devlet okulunda okuyanları düşman olarak bakması aslında Türkiye’nin bir gerçeğidir. Günümüzde çalışmak bizim için hoş karşılanırken, zengin çocuklar için ufak şeyler olarak gelebilir. Bu tamamen onların yetişme tarzına ailelerinin aynı kalıpta insan olduklarının bir göstergesidir.

Devlet okulunda okuyan çocuğun son dakikada attığı gol ise devlet okulunda okuyan kişilerin sevinip, en az o golü atan çocuk kadar sevinmelerini sağlamıştır.

Hayatta imkansız diye bir şey yoktur. Yeterki inanın.

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..