Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '18

 
Kategori
Eğitim
 

İnanmak, Çalışmak, Sabretmek ve Başarmak

Genç olsun, ihtiyar olsun, birçok insan kültür ve terbiye konusundaki tecrübelerini başkalarına borçludur. Bu tarz bir hareket karşısında en iyi davranış böyle bir yardımı memnuniyetle karşılamaktır.

Allah, çalışma ile zahmeti cennete giden yolun üstüne koymuştur, insanlar için kendi emeğiyle kazanılan ekmekten daha tatlı bir şey yoktur. Çalışma yalnız bir lüzum ve görev değil, bir rahmettir. Toplumlara servet ve kuvvet sağlayan büyük icatlar mütevazı sınıflara mensup insanlar sayesinde gerçekleşmiştir Dünyanın en büyük endüstrilerini de bu insanlar kurmuştur. Çok gerekli bir eşyayı veya konforu da onlara borçluyuz. Dünyadaki bütün insanlar bu icatlar sayesinde mutlu olmuş ve bunların getirdikleriyle insanların hayat seviyesi yükselmiştir.

En iyi sonucu elde etmeyi başaran insan, kabiliyet sahibi olan insan değil; kendinde bulunan kuvvetleri yoğun bir çalışkanlık ve titizce disiplin altına alan ve bunları beceriyle kullanan insandır.

Şans çoğu zaman körlükle itham edilmişse de insanlar kadar kör değildir. Yine şans rüzgarlarının ve dalgaların en iyi gemicilere yardım ettiği söylenmekteyse de, çoğu zaman da çalışkanların yardımcısı olmuştur. Başarılı olmak için dahi olmak gerekmemektir. En büyük insanlar, deha kuvvetine en az inananlar arasından çıkmıştır.

Newton’a buluşlarını nasıl gerçekleştirdiği sorulduğunda, “daima sabrederek ve düşünerek,” şeklinde cevaplayıp, eklemiştir: “Konuyu her zaman göz önünde tutarım. Sonra da şafağın yavaş yavaş aydınlığa çevrilmesini sabırla beklerim.”

Kimya bilgini John Dalton, hakkında kullanılan “dahi” sıfatını reddederek, başarılarının sade bir çalışma ve çok araştırma yapmanın ürünü olduğunu söylemiştir. En basit şeylerde bile devamlı çalışmanın hayret verici sonuçları vardır. Örneğin keman çalmak basittir; fakat uzun ve sürekli çalışma ister.

Felice Giardini’ye, bir genç, keman çalmayı ne kadar sürede öğrenebileceğini sorduğunda, “günde on iki saat çalışarak tam yirmi yıl çalışman gerekir!” cevabını almıştır.

Tiyatrodaki bir figüran bile çok para kazandırmayan mesleğinde parlayabilmek için yıllarca çalışmaya mecburdur.

“Şu iki şey, her ne kadar birbirine zıt gibi görünürse de birlikte gitmek zorundadırlar: İnsan olarak başkalarına dayanmak ve kendisine dayanmak, insan olarak başkalarına inanmak ve kendisine inanmak.”

 

 
Toplam blog
: 53
: 432
Kayıt tarihi
: 22.02.08
 
 

Eğitimle Geliştir Kendini           Eğitimci-yazar olarak halen Kişisel Gelişim, Liderlik, Beden ..