Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '17

 
Kategori
İnançlar
 

İnanmanın iyi yanı başımıza kötü bir şey geldiğinde kader buymuş diye teselli bulmak

İnanmanın iyi yanı başımıza kötü bir şey geldiğinde kader buymuş diye teselli bulmak
 

Başımıza gelen her şeyin aslında bir açıklaması var da bizde iş yok. Düğümü çözemeyince de olayı bir yerlere bağlıyoruz. Ve başımıza her gün bir şey geliyor. Ve düğümü çözemiyoruz çünkü düğüm birilerinin elinde. Biz zorlandıkça üfürükçüler gizli yerlerden mesaj getirip kafamızı karıştırıyorlar. Aslında her şeyin bir açıklaması var. Ama işte açıklayamadığın zaman Tanrısal oluyor.

Ortada bir inanç varsa kaderin üzerine atıyorsun rahatlıyorsun. Kader aslında teslim olmak. Başka bir deyişle topu taca atmak. Başımıza gelenlerin %75’i bizim sorunumuz, istersek olmaz. Kimseye bir şey diyecek halimiz yok. Zaten sorun burada değil, kalan %25’te.

Bizim elimizde olmayan şeyler… Her şeyi yapıyorsun ama olmuyor. Şöyle olacağına böyle oluyor. Karşı koyamıyorsun, gücün yetmiyor. Aslında bunların da açıklaması var. Dünyada yalnız değilsin; diğer insanlar var, dünyanın kendisi var, ve bunların yaptıkları…

Ama işte biz işin kolayına kaçıyoruz… Hani bizim dışımızdaki güçlere karşı duramıyoruz ya (psikopat biri bıçağı sapladı öldün) kader sanıyorsun bunu… Oysa psikopat biri niye var? Deprem oldu evin yıkıldı. Kader diyorsun. Komşunun evi niye yıkılmadı demiyorsun.

Yani hayatın sadece Tanrı’nın elinde olan bir yanı var gibi… Aslında yok, biz yaratıyoruz. Ama işte insanlar zorluğa düştüklerinde kaderimmiş deyip Tanrı’ya sığınıyor ve rahatlıyorlar. Kaybına razı olamıyorsun, acıyı kaldıramıyorsun, maneviyatla teselli oluyorsun; bir rahatlama yani.

İnsanların çoğu mücadele etmek yerine maneviyata sığınmayı tercih ediyor. Yanlış bir şey ama kime anlatırsın. Hayatta insanın başına öyle şeyler geliyor ki Allah’tan diyorsun. Şüphesiz Allah’ın bilgisi dâhilinde ama Allah’tan değil. Bir sorun ve çözebileceğin bir şey. Yani inananlar kadere havale ettikleri için çözebilecekleri sorunları çözmemiş oluyorlar.

İnanmanın iyi yanı başımıza kötü bir şey geldiğinde kader buymuş diye teselli bulmak; yoksa kabullenemiyoruz. Biliyorum kendimizi kandırıyoruz ama işte yine de teselli oluyor.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..