Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '07

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

İnanmıyorum nasıl yaptınız

İnanmıyorum nasıl yaptınız
 

İşte size en değişik tarifler. Yapın, tadın, yedirin,

Olağanüstü misafirinizi davet ettiniz.Ve iki gün evvelden olağanüstü hal ilan ettiniz evin içinde .Oturup plan kuruyorsunuz.Ne yapsam da bunlara ayyy ne var bunun içinde, ya da nasıl yapyın diye sordurtsam gibi bir tasarımınız varsa buyruun , deneyin.Hem sağlıklı hem ilginç .Denenmiştir korkmayın. Ben yaptım oldu.Ölmedim.Sİzde deneyin.

EV YAPIMI TAVUK DÖNER

Malzeme:

Tavukgöğsü fileto,

Salça, zeytinyağı (karara göre)

Yoğurt (bir kâse)

Maydanoz, bir soğan(küçük ise iki)

Tuz, karabiber, pul biber (zevke göre kimyon da kullanılabilir)

Tavukgöğüslerinin, bir kısmını pirzola gibi doğrayın, bir kısmını da kıyın. Diğer yanda salça, yoğurt, zeytinyağını karıştırıp etlerin üzerine sürün.

Bir soğan ve maydanozu kıyın dilimli olan tavuk etinin üzerine birer kaşık koyun. Diğer küçük kıydığınız etleri de üstüne koyun ve böylece bir kat et bir kat harç ile üst üste dizin. Bu dizili katları şeffaf folyo ile sarın. Ve buzdolabında dondurun. İnce ince kesmek için donması gerekir. Sonra da ister döner dilimlerinizi fırında ister teflonda ister ızgarada pişirin ve afiyetle yiyin. Beyaz et yerine biftek te kullanabilirsiniz ama et yumuşatıcısında bekletmeyi unutmayın.

KREMALI HAVUÇLU KEK;

MALZEME;

4 yumurta,

1 paket margarin

1 çorba kaşığı tarçın

3 su bardağı un

2, 5 su bardağı şeker

2 adet havuç

1 su bardağı dövülmüş ceviz

1 adet limon kabuğu rendesi

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Yapılış;

Bir çırpma kabında şeker ve yumurtaları beyazlanana kadar çırpın. Margarini, dövülü cevizi, tarçın, kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu rendesi ilavesi ile çırparak 170 derece fırında pişirin.

KREMA YAPIMI;

Margarini eritin. İçine pudra şekeri ilave edip 2 yumurta sarısı ve kakao ilave edip çırpın. Ve buzdolabına donmaya bıraın. Katı krema haline gelince kekin üzerine veya kesip arasına sürüp servis yapın.

Tüm kremalar yaklaşık böyle yaplır. İçine kakao yerine vanilya vb de koyabilirsiniz.

YÜKSEK ŞEKERİ OLANLARA BEZELYE

Artık günümüzde derin dondurucular sayesinde bazı kısa ömürlü besinleri her mevsim bulma imkânımız oluyor. Yine de her türlü sebze ve meyveyi hatta balığı bile mevsiminde yemenin yaralı olduğuna inananlardan olsam da, vazgeçilmezleri istisna eyliyoruz.

Bunlardan biri de Bezelye. Tam anlamıyle protein deposudur. Hatta et ve yavuk yerine bezelye yiyebiliriz. Kolesterol seviyesi yüksek olanlarda et ihtiyacını Bezelyeden karşılayabilirler hem de 0 kolesterolle. Bezelyede lif oranı da yüksektir. Bu yüzden kan şekerini düzenler.

Yaşları 20 -30 arasında değişen 8 kişiye günde bir öğün sadece et diğerine de sadece bezelye verilerek bşir araştırma yapıldığında, üç hafta sonra, sadece et yiyenlerin kan şekerlerinde yükselme görüldü. Bezelye ile birlikte et yiyenlerde ise kan şekerlerinin düştüğü tesbit edildi. Ayrıca İnsülin kullanmak zorunda kalan şeker hastalarının yemek listelerine bezelye eklendiğinde vücuda gerekli olan insülin miktarının da azaltıldığı gözlemlenmiştir.

Buna göre BEZELYE,

Kolesterol seviyesini düşürür

Kan şekerini dengeler

Kalp krizini önler

Protein deposudur.

BALKABAKLI MİLFÖY;

Yani sayfamın adı her telden olunca, bir de benim tellerin rutubetten biraz nem alıp sazımın akordunu tutturamayınca anayasada bir madde mi canım Balkabakla bal gibi lezzetli bit börek olur dedim oturup genetik çalışmalar ve gıda mühendisliğini bırakıp mutfak laboratuarında sinderella nın arabasını çalıp 12 den sonra börek yaptım.

Malzemeler;

İsteğe göre milföy hamuru

1 yumurta sarısı

1 bal kabağı

Tarçın, margarin, soğan

Mantar sosu

Rende kaşar, tuz karabiber, çörekötu

2 bardak su, bir bardak süt, 1 çay kaşığı sarımsaklı çeşni

Yapılışı,

Soğanı zevkinize göre doğrayın. Kızgın margarinde doğranmış balkabağı tarçın (kabağı rendeleyede bilirsiniz)kavurun. Bir bardak sütü mantar sosu ile kaynatıp kıvama gelince ilave edin. Bu harcı biraz soğuduktan sonra rende kaşarı da ilave ederek milföy hamurunun içine koyarak üçgen katlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine bir yumurta sarısı ve çörek otunu da sürerek düşük ısıda fırında pişirin.

HİÇ PUDİNGİ İRMİKLE YAPTINIZ MI?

Malzemeler;

4 su bardağı süt

9 çorba kaşığı şeker

7 çorba kaşığı irmik

2 paket vanilya

1 paket kakaolu petit beure bisküsi

Hindistan cevizi

YAPILIŞ

Tencereye süt, şeker, vanilya, irmiği koyup çırpın. Ağır ateşte ve göz göz olana dek pişirin. Bir köşeli kabın dibini peçete ile ıslatın. Pişirdiğiniz pudingin yarısını dökün. Bir spatüla ile yayın. Üzerine bisküileri dizin. Kalan pudingi de üzerine yayarak dökün. Üzerine Hindistan cevizi serpin. Biraz buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

BUĞDAY SALATASI

MALZEME

1 Su bardağı buğday,

1 Adet domates

1 orta boy soğan

1 Su bardağı haşlanmış bezelye

1 orta boy kabak

1 adet yeşilbiber

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Nane, sirke, tuz.

Buğdayı yıkayıp bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.(bir gün önceden ıslatırsanız daha kolay haşlanır)suyunu süzün. Diğer tarafta domatesleri küp küp doğrayın Soğanı piyaz gibi doğrayın, biberleri incedoğrayın, haşlanmış buğdayla karıştırın. Bezelyeleri ekleyin(konserve ya da haşlanmış)Haşlanmış kabakları da ilave edin küp doğrayarak. Tuz, sirke, nane ilave edin.

Eğer damak tadına biraz fazlaca önem veriyor ve değişik tatlar denemek istiyorsanız, salatalarda bir diş srmısak, nar ekşisi ve sumak kullanmak iyi lezzetler verir. Ve sıvı yağda sızma tercih etmelidir. Sirke ise Elma sirkesi olursa hem kolesterolü düşür hem de şekeri dengeler. Kıyılmış nane ve maydanoz ile bir diş sarımsak kokusunun rahatsızlığını ağzınızda belli etmeyecektir. Ve antiseptik görevi yapacaktır.

PATLICANLI HAMSİ

MALZEMELER

Yarım veya bir kilo hamsi

3 çorba kaşığı margarin

1 büyük patates

2 orta boy patlıcan

10 adet kiraz domates

2 yumurta, maydanoz, bir diş sarımsak

Taze soğan. Rendelenmiş kaşar

2 çorba kaşığı galeta unu

Sıvı yağ, tuz karabiber

YAPILIŞ:

Hamsileri fileto ayıklayın (şimdi hazır ayıklanıyor ama kılçıklarını çıkarmıyorlar. Siz fresh olarak ta fileto alabilirsiniz)

Patlıcanları alacalı soyun. sıvı yağda kızartın ve bir kağıtla fazlasını alın .haşlanmış patatesi püre yapın .

(Kabuklarını soyup çatalla ezin)Yumurtanın birinin sarısını ayırıp diğerine akını katarak patateslere karışytırın.Dövülmüş sarımsak , maydanoz, taze soğan rende kaşarı da ilave edin.Fırın kabını yağlayın.üzerine galete unu serpin.Patatesli karışımı tepsiyte yayın.Üzerine patlıcanları dizin.Üzerine de hamsileri dizin.Ve önce ayırdığımız yumurta sarsısını üzerlerine sürün.aralarına kiraz domatasleri yerleştirin.Üzerine margarin gezdirin .biraz kekik ve tuz serpin .Kızgın fırında pişirin (180derece)

 
Toplam blog
: 165
: 856
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

Edebiyet fakültesi  mezunuyum. Öğrenmenin yaşı yoktur diyerek çeşitli kurslardan da el sanatları ..