Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Uzman Doktor Betül Şengör

http://blog.milliyet.com.tr/dr.betulsengor

22 Ekim '13

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

İnatçı kilolardan kısa sürede ve en sağlıklı şekilde kurtulmak mümkün

İnatçı kilolardan kısa sürede ve en sağlıklı şekilde kurtulmak mümkün
 

Metabolic Balance Programı ile günde sadece 3 öğün yiyerek kısa sürede ve en sağlıklı şekilde inatçı kilolarınıza veda edebilirsiniz.
 
1. Kişinin kapsamlı bir kan analizi yapılır.
2. Bu check-up’ın sonuçları doktor tarafından hasta ile birlikte konsülte edilip bir rapor haline getirilir.
3. Rapor, Almanya’da merkez ofisteki dahiliye uzmanının görüşüne sunulur.
4.  Metabolic Balance Programı’nın veri tabanı kullanılarak yaklaşık 25 sayfalık bir kişisel besin programı hazırlanır.
5. Haftada bir kez olmak üzere doktor hastaya en az 10 seans sağlık koçluğu yapar.
 
3 Öğün mü 5 Öğün mü?
 
Günümüzde sık aralıklarla yemek yemek, vücuda dozunda açlık sinyalinin verilmesini önleyebiliyor. Çünkü vücudun depo yağlarını kırması için metabolizmanın uyarılması gerekir. 
 
Ancak sık aralıklarla yemek yendiğinde metabolizma hızlanmakla birlikte aynı ölçüde hareket edilmezse vücut aldığı besinleri depolama eğilimine geçebilir. Özellikle masa başında, ofis şartlarında çalışan insanların en büyük sorunu hareketsizlik olduğu için günde beş öğün beslenmek egzersizle desteklenmediğinde kilo vermede istenen hedeflere ulaşılamayabilir. Dolayısıyla her gün yoğun egzersiz yapma imkanı olmayanlar için günde üç öğün az ve ölçülü yemek metabolizmayı dengeleyebilir.
Metabolik beslenme programı, metabolizmayı eğiterek dengelenmesini sağlayan, insülin direnci, metabolik sendrom, obezite, tiroid fonksiyon bozuklukları gibi hastalıkların tedavisine destek sağlayan bir sağlık programıdır.
 
Metabolic Balance Programı’nı özetleyecek olursak;
 
Kişinin kapsamlı bir kan analizinin yapılması kısmi check-up olarak görülmeli ve bu analizin kişinin sağlığına yapacağı bir yatırım olduğu dikkate alınmalıdır.
Kan analizleri kesinlikle Türkiye’deki laboratuarlarda yapılmaktadır. Yani alınan kanların yurtdışına gönderilmesi söz konusu değildir.
Türkiye’deki temsilciler kesinlikle doktordur. Çünkü kişinin sağlığını riske atmadan bir doktor gözetiminde programın uygulanması önemlidir.
Programın ilk 17 gününde hastaların aç bırakılarak ağır egzersizlere, uzun yürüyüşlere ya da koşulara mecbur edilmesi ve kalp sağlığının riske atılması söz konusu değildir.
İlk 17 günde spor önerilmemektedir. Ancak kişinin bol su içerek ve sinüslerini açık tutarak çok iyi oksijen alması gerekir.
Uyku sorunu yaşayanlar kısa sürede bu sorunlarının ortadan kalktığını fark ederler. Uykunun düzene girmesi de kilo vermeyi hızlandırır.
17 günlük sıkı bir diyet programından sonra rahat dönem başlayabilir. Bu dönemde spor başlatılabilir. Sızma zeytinyağları gibi sağlıklı yağlar programa girer.
Kendi kişisel beslenme listesine sahip olmak isteyenler, metabolizmasını ayarlamak isteyenler de programdan faydalanabilirler.
Kişi ömür boyu kullanabileceği bir kişisel besin programına sahip olur.
Metabolic Balance Programı’nda doktor sağlık koçluğu yapar.
 
 
Toplam blog
: 153
: 496
Kayıt tarihi
: 12.11.12
 
 

1998 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Dr. Betül Şengör,  1999 – 2003 yı..