Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '20

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
61
 

İnce Düşünülmüş Yulaf

Selam yulafçılar! Böyle bir tüketici topluluğu var. Siz onlardan mısınız bilmiyorum? Her gün düzenli tüketenler, arada bir tüketenler, “ Iyy ben sevmiyorum, o ne öyle?” diyenler…  Ben arada bir tüketenler arasındayım. Yüksek lisans yaptığım dönemde tanımaya fırsat bulduğum, beslenme alanında çalışan, fikirlerine değer verdiğim ve sevdiğim bir hocamın güzel bir sözü vardı:  “ Dünyanın en faydalı gıdası olsa da belirli aralıklarla tüketilmeli.” diye. Katılıyorum. Daha fazla beyin fırtınası ve farklı bilimsel konulara sapmadan, buralar yanmadan direk konuya geçelim.

Genel olarak bakarsak yulafın sizler tarafından ilgiyle tüketildiğini görüyorum. Tat olarak pek bir numarası olmasa da kahvaltı ve ara öğünlerin vazgeçilmezi. Yüksek lif ve doğal protein kaynağı olmasından dolayı tercih ediliyor bildiğiniz gibi. 100 gram yulafta yaklaşık 14 gram protein, 13 gram lif bulunuyor. Bazı tüketiciler ise yapısı gereği sert oluşundan şikayetçi, ağzında ve boğazında o sertliği hissettiğinde doğal olarak insanın hoşuna gitmeyebiliyor. İşte bu noktada dikkatimi çeken yeni bir ürün oldu.  “ İnce Öğütülmüş Yulaf Ezmesi.”   Yulaf ezmesi daha ince öğütüldüğü için sütle buluştuğunda kısa bir sürede yumuşak bir hale geliyor. Yani yulaf ezmesinin o ağızda veya boğazda bıraktığı sertlikten hoşlanmayanlar için “ Basit gözüken” ama “ Etkili” bir çözüm bulunmuş. 350 gramlık paketlerde “ İnce Öğütülmüş” yazısını görünce kapıp, tüketebilirsiniz.

İnsanların fikirlerine, tüketim tercihlerine saygı duymayanları anlamıyorum. İsteyen istediğini tüketir, istemezse de öğrenir, okur geçer bu kadar basit. Her zaman söylediğim gibi, yeter ki neyin ne olduğunu bilelim. Üreticinin böyle ince düşünüp ürün geliştirmesi de çok sevimli değil mi? “ Bak şekerim yulafı ince öğütüyoruz, artık daha yumuşak, hanimiş hanimiş.” dermişcesine. Dilerim ki sektör hep böyle gelişsin, hareketlensin.

Not: “ İnce düşünülmüş yulaf ezmesi derim ben sana bundan sonra. “

Sağlıkla Kalın!

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 291
Toplam yorum
: 41
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 322
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster