Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

canan öztanık temiz

http://blog.milliyet.com.tr/evc

23 Mayıs '07

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

İnci Aral ve Sarı Safran

Uzun zamandır yazarlıkla uğraşan biri olarak, son yıllarda edebi dili böylesine zengin bir kitaba rastlamadım. Dilinin biraz ağır olduğunu bildiğim usta yazar İnci Aral'ın kitabını aldım geçenlerde.

Dili bir cambaz ustalığında ve büyük bir titizlikle kaleme almış. İnsanı içine çeken, okurken kişide derinlemesine izler bırakan ve her cümlenin ardından bildiklerini insana yeniden gözden geçirten usta bir kalem.

Yazarlık sadece edebi bilgilerin toplamından oluşan bir kavram ya da uğraş değil. Her meslekte sadece kendi ihtisasınızı iyi bir şekilde yapmanız yeterli olabilir ama yazarlık her konuda bilgi isteyen ender mesleklerden. Yine burada da ustalığını görüyoruz yazar İnci Aral'ın.

Bir çok insanın yazar sıfatını kolaylıkla aldığı bir dönemde bu kitabı okuyup bir kez daha düşünmesini istiyorum. Bir kitapta konu basit bile olsa, o konuyu usta bir dil cambazlığıyla basitlikten kurtarıp kalitesini yükseltmek mümkün.

Anlaşılmamak bir sanat değil ve her zaman sanat toplum içindir bence. Sanatı topluma indirgemek işin kolay yönünden çok okura bir hizmet vermektir. Eğitimi her ne olursa olsun okumaya mesai harcayan ve değer veren herkesin bu kitabı edinip dilimizin ne kadar geniş ve zengin olduğunu görmesi gerekir.

İyi okumalar...
 
Toplam blog
: 23
: 551
Kayıt tarihi
: 23.05.07
 
 

Bir çok basın yayın organında yazarlık yapmaktayım. Kitap piyasasina çıkarmış olduğum 4 romanım v..