Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '15

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

İnci Bankoğlu Vakfı, 250 yataklı yurt yaptırıyor.

İnci Bankoğlu Vakfı, 250 yataklı yurt yaptırıyor.
 

Avukat Aysu Bankoğlu



 

         Bartın’ın tanınmış ailelerinden İnci Bankoğlu  Hanım adına bir vakıfla, üniversiteye gelecek kızlar için bir  barınma olanağı sağlayacak 250 yataklı yurt açma konusundaki çalışmalar, takdirle izleniyor.

         Bu maksatla geçtiğimiz aylarda bir toplantı yaparak, çağrılı bulunduğu vakıf toplantısında konuşan Bartın’ın eski Valisi İsa Küçük; "bu işin önem kazandığından beri, üniversiteye gelecek kızlarımızın barınak sorunlarının halledilecek olması, Bartın için bir yüz ağartıcı konudur. Bu için sahipleri olan Bankoğlu’ları da bu vesile ile gönülden kutluyorum” dedi.

         Geçen dönemde M. Vekilliği aday adayı olan Avukat  Aysu Bankoğlu, ile, Bartın İl Turizm Müdürlüğünde karşılaştık. Aday adayı iken, bizde haberi çıkan Aysu Hanımdan ümidi kesmişken karşılaşmamız, ikimiz için de  sürpriz olmuştu.

         Resimler çekildi, sözler verildi,  mütevelli heyetle kıza zamanda resimlerin ve dip notunun gönderileceği kesinkes kararlaştırıldı.

         Gel zaman git zaman 2 ay oldu ancak bu notlar çıkageldi karşımıza. Nihayet hatırlanmıştık. Aysu Hanımın huyudur, suyudur, ilk önce eşeği kaybettiriyor, sonra da bulduruyor , huyu böyle dedik ve sineye çektik. Ve dediğimiz gibi resimler ancak elimize geçti. Aysu Hanım nasıl oldu da hatırladı bizi diye, bayağı sevindik. İlk karşılaşmamızdaki  ihmalkarlık özürlerini zaten kabul etmiştik.

         Bartın Üniversitesi’ne eğitim için gelen kızların barınma konusunda olan ihtiyaçlarına ciddi bir çözüm sağlayacak olan bu proje, İnci Bankoğlu’nun kişisel maddi ve manevi  destekleri ile en kısa sürede tamamlanacak.

          İnci Bankoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nın amaçları bununla sınırlı kalmamaktadır. Vakıf; kız öğrencilerine fırsat eşitliği tanınması, eğitimde ve iş hayatında kadınların en yüksek oranda yer almaları ve ilerici çağdaş kadın kimliğinin ülkemizde hak ettiği düzeye gelmesi konusunda çalışacaktır. Ayrıca, Vakıf amaçları doğrultusunda kültürel etkinlikler ile Bartın yöresinin tanınırlığı ve öğrencilerin kültürel faaliyetlere ilgisini arttırmak adına birçok proje gerçekleştirecektir.

          Bartın’da eğitim alanında yaptığı yatırımlarla adını ölümsüzleştiren ve kız çocuklarının eğitimi için adını taşıyan İnci Bankoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kurucusu olan İnci Bankoğlu, Bartın’da gerçekleşen ilk toplantının da başkanlığını yaptı.
Vakfın ilk Yönetim Kurulu, Hüseyin Hasan Bankoğlu, Hüseyin Bankoğlu,  Aysu Bankoğlu, Semdal Çınçın, Celal Özkan, Mehmet Korkut ve Alparslan Selim Derviş’ten oluştu.

          Vakıf kurucusu tarafından ismen belirlenen Mütevelli Kurul üyeleri ise Fatma İnci Bankoğlu, İsa Küçük, Hüseyin Bankoğlu, Hürriyet Gürsel Yılmaz, Ergün Bankoğlu, Aysu Bankoğlu, Semdal Çınçın, Umman Özlem Chung, Hülya Ekşigil, Ersin Bankoğlu ve İbrahim Müfit Çekici’den oluştu."

         Hayırlısı olsun diyoruz.

BARTININ SEVİLEN ESKİ VALİSİ  İSA KÜÇÜK, MÜTEVELLİ  HEYETTEN ÜYE SEÇİLDİ. BARTINLILAR, ESKİ VALİLERİ  ETRAFINDA KENETLENDİLER.

BARTINA ÖĞRENCİ YURDU YAPILACAĞI HABERİ,  İLK ÖNCE BARTIN üNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ ADAYLARINI MEST ETTİ.

MÜTEVELLİ  İŞLERİNİ YÜRÜTEN AYSU BANKOĞLU, GEÇEN HAZİRANDA, CHP DEN ADAY ADAYI OLMUŞTU. ( ön plandaki)

 

BARTIN' IN UÇAKTAN GÖRÜNÜŞÜ

 

BARTIN' IN MEŞHUR ŞELALESİ

BANKOĞLU AİLESİNİN BİR KISIM ÜYELERİ BİR ARADA..HEPSİ  DE VAKFIN BİRER ÜYELERİ

GEÇEN AY MÜTEVELLİ  HEYETE, BARTIN İL TURİZM VE KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNDE RASTLADIM.. ARZU ÜZERİNE AYSU HANIMLA BİRLİKTE GURUP RESM,İ ÇEKTİRDİK.

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..