Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '07

 
Kategori
Tenis
 

İncir ağacının gölgesindeki maç

İncir ağacının gölgesindeki maç
 

Federer ve Nadal’ı izlerken, Achilles’le Hector’un incir ağacının gölgesindeki ölümüne mücadeleleri geldi aklıma.. Birbirlerinin topa yaptıkları “öldürücü” vuruşları, izleyenlerin şaşkınlık nidaları içinde bertaraf ediyorlardı, bir spor dalı için ulaşılabilecek en üst noktaya gelmiş iki sporcu...

“Çıkmaz bu top” denilen vuruşları nasıl da döndürdüklerini ağzım açık izledim. Maçta kalabilmek için bir makine ezberi ile her topu filenin öbür tarafına geçirmek için duygularını evde bırakmış gibiydiler. “Bunu çıkartamayacaksın işte” hırsıyla yapılan vuruşların geri dönmesi ikisini de moralsizliğe itmiyor, bir sonraki vuruş için daha da hırslandırıyor gibiydi sadece.

Roger Federer, 26 yaşında olmasına rağmen bu sporun istatistiğine ait bir çok rekoru elinde bulunduruyor. 2 Şubat 2004'ten beri ATP sıralamasında 1 numara olan sporcu, Jimmy Conners'ın 160 hafta ile en uzun süre 1 numara olma rekorunu da eline geçirdi. Şu ana kadar 11 Grand Slam kazandı ve 14 Grand Slam ile bu rekoru elinde bulunduran, Pete Sampras’ı geçecek gözüyle bakılıyor tenis otoritelerince.

Belki de bu yüzdendi tenisin efsanelerinin Pazar günkü Wimbledon Tenis Turnuvası’nın final maçında izleyici olmaları.. TRT 1’de ilk tenis maçları gösterilmeye başlandığında uzun sarı saçları, bandanası ile hatırladığım, Björn Borg ve belki Borg’dan sonra kortların karizması en yüksek oyuncularından Boris Becker, benim seyirciler arasından seçebildiklerimdi.

Rakibi, Federer için o olmasaydı Sampras’ın rekorunu çoktan kırardı denilen Rafael Nadal. Henüz 20 yaşında ve Federer’den sonraki tenisin 1 numarası olmaya en yakın oyuncu. Federer’i en çok yenen “toprak kort” ustası. Roland Garros’daki toprak kortta Federer’in elinden 2 Grand Slam şampiyonluğunu alan İspanyol. Televizyon’da maçı anlatan spiker “Federer’i kızdırmayı başaran tek oyuncu” dedi onun için. Toprak korttaki üstünlüğünün yanına, çim kortta da Federer'i zorlamaya başlayan Nadal, bence de böyle bir etki yapıyordu rakibi için.

Böyle bir maçın asıl kazananı izleyenler olmalı sanırım. Spordaki “mücadele ruhu”nun, estetiğin bu kadar üst düzeye çıktığı bir başka “maç” izlememiştim son zamanlarda. Sonuçta Federer “henüz yenebilecek kadar üstünken” Nadal’dan, Wimbledon’u üst üste 5. kez kazanmış oldu.

Maçın sonunda Nadal’ın “kaplanın gözleri” bakışı bundan sonraki turnuvaların Federer için çok daha zor geçeceğini anlatmak ister gibiydi.

 
Toplam blog
: 48
: 1573
Kayıt tarihi
: 17.11.06
 
 

Konuştuğum gibi yazmamalıyım... Yazmak, konuşmaktan farklı ve her zaman onun önünde benim için.....