Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '12

 
Kategori
Kitap
 

İncir Kuşları - Sinan Akyüz

İncir Kuşları - Sinan Akyüz
 

Aynı ırktan geliyorlardı. Aynı dili konuşuyorlardı. Bir tek dinleri farklıydı. Biri Müslüman Boşnak, diğeri ise Hristiyan Sırp'tı. İkisi de konservatuardaki aynı Boşnak kızına aşık olmuşlardı. Ve bir gün bu iki genç, güzeller güzeli Suada'ya aşklarını ilan ettiler. Ancak, gençlerden biri aşkına karşılık bulmuş, diğeri ise "Kalbimde iki kişiye yer yok" cevabını almıştı.

Takvim yaprakları 6 Nisan 1992'yi gösterirken bir bomba düştü beyaz zambakların açtığı yüreklere... Suada, patlak veren savaşın estirdiği rüzgarda adeta savrulan bir yaprak gibiydi. Savruldu, savruldu, savruldu... Sonra da kader onu bir zamanlar "hayır" dediği genç adamın eline esir düşürdü. Genç adam, o gün ela gözlü çöl ahusuna bakmış "Kader bizi ne inanılmaz bir şekilde birleştirdi, görüyor musun Suada?" demişti...

Modern zamanda Avrupa'da yaşanmış bir soykırımda, kadere inananların romanıdır İncir Kuşları... Ve aynı zamanda tamamen gerçeklere dayalı bir hikayedir.

Hikayenin sonunu anlatmak çok isterdim fakat, ne ben anlatayım ne de siz dinlemeye gücünüz olsun. Savaşın binbir işkencesinden çıkan Suada, her gün sevdiği adamın habersizliğiyle kıvranırken, bazen umutsuz kalırken ve yaşama sevincini o savaştaki Çetniklerin ve bir zamanlar reddeddiği adamın elinde yitirirken, çektiği acılarla gün yüzüne çıkmıştır. Ve en sonunda, müthiş bir olay oluyor ki gözyaşlarına kimsenin dayanamayarak akıtacağı inancındayım. Tek seferde bitirdiğim şu romanı tüm okurseverlerin okumasını tavsiye ediyorum.

İki Kişilik Yalnızlık ve Piruze romanlarının yazarı olan Sinan Akyüz'ün üslubuyla İncir Kuşları sizlerle...

Sevgiler

 

 
Toplam blog
: 99
: 7049
Kayıt tarihi
: 07.08.11
 
 

Bir garip bankacı olmanın yanı sıra, yazarlık yapan; her şeyi olduğu suret için seven bir insanım..