Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '19

 
Kategori
Sosyoloji
 

İncir

"Yandaş' kelimesini sevmediğim için yazılarımda kullanmamaya dikkat ederim. Kullanmam daha doğrusu.

Yandaş yerine, yanlı derim taraf derim..

°

İktidar bir gün diğer iktidarlarda olduğu gibi seçimle gidecek yerine başka bir iktidar gelecek. Bu iktidar sürekli kalacak değil'dir.

İşte o zaman ilk başta yanlı yayın yapan televizyon kanalları ve yanlı yazan gazeteler öne çıkarak 'zaten çok ileri gitmişti, hak ediyordu aslında iktidardan gitmeyi. Suçu olmayanları bile FETÖ'den suçluyor olmuştu. Hele gazetecileri çok suçlamıştı son zamanlarda, oysa bizler gazeteciyiz basın mensubuyuz, görevimiz vatandaşa doğru haberleri iletmektir' diyeceklerdir sözü Ertuğrul Akbay'a getirerek.

Kanseri yenmişti ama suçlamalara daha fazla dayanamadı, vücudunun direnci azaldı ve hayata veda etti gazeteci Akbay. Oysa o suçlamalardan bir şey çıkmayacağını biz okuyucular olarak biliyoruz. Eninde sonunda Ergenekon davaları gibi sıfırlanıp gidecekti ama 80 yaşındaki Akbay'ın yüreği demek ki daha fazla dayanamadı. Daha doğrusu ilkeli onurlu duruşu onu içsel çöküntüye neden olmuştur.

"Duvarı nem, insanı gam yıkar" diye bir deyim vardır.

Gerçekten de öyle. Gamsız olabilmek zordur belki ama sistemin taa başından beri 80 sonrasından itibaren kirlenmişliği kabül etmek gerekir. Siyasetteki ahlak erezyonu bugün başlamış değil, Özal dönemi itibariyle devam eden adeta zincirleme kaza misali devam ettiğini göz ardı edilmemesi gerekir.

Bu denli kirlenmişlikte akla gelecek tüm ahlak dışı davranışların olabileceğini öngörülmesi gerekir. Sistem kendi içinde kendi doğrularını geliştirerek varlığını sürdürmektedir. Bir zaman sonrasında sistem kendiliğinden fabrika ayarlarına döneceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır diye düşünüyorum.

80 yaşında kanser hastalığını yenmiş bir insanın hüzünlü vafatı bütün bu kirlenmiş sistemin sonuna yaklaştığının bir göstergesidir.

Demem şu ki, böyle sistemde biraz da gamsız olmak gerekir.

İncir tanesinin içinden çürüyebileceğini öngörmeniz gerekir, dışından anlaşılması güç.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..