- Kategori
- Türk Mutfağı
- Okunma Sayısı
- 624
İncirli portakallı kek

Ortası çatlamış ve kızarmış kekimiz.Arzuya göre küçükfırın kaselerine de uyguluyabilirsiniz.
MALZEMELER:4 yumurta 1.5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, 150 gram margarin isteğe göre sıvı yağ konabilir. 1.5 tatlı kaşığı tarçın yarım limon veya portakal suyu, 1 yemek kaşığı şekerli pişirilmiş portakal rendesi, 90 gram ceviz(dövülmüş) 1 vanilya, 1 kabartma tozu bir kase ince kıyılmış incir, 1 fincan kuş üzümü 2.5 bardak un
YAPILIŞI: Derin bir kasede 4 yumurta şeker biraz çırpılır, süt sıvı yağ ilave edilir tarçın un ilave edilerek unu karıştırmadan üzerine tarçın limon rendesi ceviz 1 kase ince kıyılmış incir arzuya göre bir fincan kuş üzümü unla güzelce karıştırılır çırpılır ve yağlanmış tepsiye dökülerek ısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirilir ve soğuduktan sonra servis edilir
AFİYET OLSUN .....
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Acaip canım çekti ya :)
Mustafa Tunç 22.04.2011 15:59- Cevap :
- EVET YAYINLAYABİLİRSİNİZ. 23.04.2011 23:26