Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '19

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

İndirim Var Koşuuuuuuun!

Durun bi dakka koşmayın! Evet şimdi tam da indirim zamanı. Her yerde çok büyük indirimler var. ‘Ay bu fiyata bu ürünü bir daha hayatta alamayız’ duygusuyla koştura koştura indirime akın akın koşanlar, bir dakika durun! Sakin olun. Önce bir düşünün bakalım gerçekten neye ihtiyacınız var diye. Evet İHTİYAÇ dedim. ‘Evde zaten var ama bir tane daha alayım. Nasıl olsa kullanıyorum’ ya da ‘yaa aslında bundan bende var ama bu marka ve bu renk/model değil, bir de bu olsun’ kafasıyla hem gereksiz harcamaya yani tüketim çılgınlığına, hem evde tıka basa dolu olan dolaplara bir şeyler daha tıkıştırmaya devam etmeyin.

 

Aldığımız her şey zaten günlük koşullar, marka değeri, mağaza kiraları vs gibi sebeplerden zaten olması gerektiğinden çok daha yüksek fiyatlara satılıyor. İndirimde aldığınızda bile firmalar zaten kar ediyorlar. İndirime böyle deli gibi sevinirken bunları bir anımsayın derim.

 

Ben de uzun yıllar, bir tane daha olsun/bir de bu rengi olsun/alayım bir gün mutlaka giyerim/bu fiyata bir daha bunu asla bulamam gibi kendime söylediğim yalanlarla gereksiz alışverişler yaptım. Evet bu hepimizin başına geliyor. Başımıza geliyor diye bu şekilde devam etmek zorunda değiliz. 

 

Şu etrafa bir şeyler gösterme çabasından çıkmanın zamanı çoktan geldi hatta geçti bile. Birilerine kaç ayakkabınız olduğunu ya da her gün başka bir kıyafet giydiğinizi gösterme gibi bir zorunluluğunuz yok. Evet zorundaymış gibi hissediyor ve bilinçli tarafınızla kendinizi gereksiz şeyleri almaya devam etmek için en usta bahanelerle kandırmaya devam ediyorsunuz. Ama bunlar öğretilmiş davranış şeklinden başka bir şey değil.

 

Görüştüğünüz kişiler ya da etraftakiler sizi kendi değerleriniz için sevsinler. ‘Aynı ayakkabıdan kaç renk almış baksana. Her geldiğinde değişik bir rengi ile geliyor’ gibi konuşmalar yerine manevi değerleriniz, işiniz ve davranışlarınız hakkında konuşsunlar.

 

Tabii ki kendinizi iyi hissettiğiniz ve güzel şeyler giyin. İyi hissettiğiniz şeyleri yapın. Keyif aldığınız yerlere gidin. Ama bunları maddeye bağlı olarak yapmayın artık. Maneviyata önem verin. Çevreye duyarlı olun. Devir artık o devir değil. Gereksiz harcamayın, gereksiz atık üretmeyin, gereksiz yerlere gitmeyin ve gereksiz insanlarla bile görüşmeyin. Çünkü hayattaki BÜYÜK İNDİRİM bitti. İndirim var diye her şeyin en alımlısını, en iyi fiyatlısını, en gereksizini kattık zaten hayatlarımıza. Artık geçmişi temizleme ve yeni geleceğe gereksizleri temizleyerek uyumlanma zamanı.

 
Toplam blog
: 72
: 54
Kayıt tarihi
: 16.01.19
 
 

İskoçya'da Glasgow Metropolitan College/İngilizce eğitimimi tamamladıktan sonra Kanada Akademisi La..