Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '08

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
1854
 

İnebolu etli ekmeği

İnebolu etli ekmeği
 

etli ekmek


Malzemeler
Un
tuz
su
Kulak memesi kıvamından biraz sert hamur yoğurulur. 20 dakika dinlenmeye bırakilir. Bu arada iç malzemesi hazırlanır.

İç malzemesi
kıyma
2 adet soğan incecik yemeklik doğranır veya rendelenebilir.
Karabiber
Kırmızı biber
kimyon
tuz ve su
1 kase kızartıldığında üzerine sürülmesi için sıvıyağ
malzemeler bir kabın içerisinde su ekleyerek iyice karıştırılır.

Yapılışı
Hamur bezelere ayrılır unlu zeminde daire şeklinde açılır. iç malzemesi yarısına bolca sürülür ve yarımay şeklinde kapatılır. Kızgın tavada yağsız olarak pişirilir piştikten sonra sıvıyağ ile tavada yağlanır. Etli ekmeğin özelliği sıcak olarak bie kenarda biriktirmeden pişenler hemen sıcak sıcak servis edilir. Yanındada bol köpüklü bir ayrana hiç hayır diyene rastlamadım...
1 teneke yağ olmuş 23 milyon, 1 kilogram pirinç olmuş 4 milyon bu fiyatları gördükçe ben size yemek tarifi yazmayayımda ne yazayım.Fiyatlar almış başını gidiyor hükümet daha enflasyonu düşük göstere dursun. Yarında bayat ekmekten ekmek paparası yapmaya ne dersiniz. Gariban memur yiyeceği :(




Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Blog yazarlarıyla yeniden oluşturduğumuz Orkestramızda bulunmanız bize mutluluk verir... Bu vesile ile sayfamdaki "Orkestra 2" bloğuna, enstrüman icracısı veya solist olarak müracaatınız yeterli olacaktır :-)) Saygılarımla...

Efsane FB 1907 Baterist Metin 
 01.07.2008 19:19
 

bende bir Kastamolunu olarak yöremize ait bu enfes yemeğin hiçbir zaman tadına doyamadım. Yanındada bol tuzlu köy ayranıyla nasıl gider ama:))

Heradlem 
 12.04.2008 11:06
Cevap :
Hemşom müthiş müthiş bir lezzet bu ama dün akşamdan beri başım ağrıyor çok yedim galiba :) Teşekkürler güzel yorumunuza ayrıca bir hemşehrimi daha milliyet blogta görmek çok güzel.  12.04.2008 12:16
 

Bana bakın beni çıldırtmayın.Ya burası yemek programı mı? Herkes bir tarif verse ne olur düşünün bi tabi yapabiliyorsanız.Aaaaaaaaaaaaa....Etli ekmeğinizi bloğa bulaştırmadan yiyin.Buraları kokutmayın...))))

oku-düşün-yaz 
 11.04.2008 23:05
Cevap :
ANAAAAA.......Kokmaz kokmaz aspirator son ayarda çalıştı.Hamur açamayan etli ekmek yapamayanlar çatlasın.:)  12.04.2008 9:57
 

Ayy!! ben bu etli ekmegi tanirim ve cok severdim. Ama yillar oldu yemedim. Genckizken anneannem sacta pisirirdi bende yardim etmeyi cok severdim. Yaglama isini falan yapardim. Tadi damagima geldi agzim sulandi. Cocukluk anilarim depresti o günleri özlettiniz bana. Iyiki hatirlattiniz. Bende deneyeyim. Bakalim tavada lezzeti nasil olacak. Adim, adim her gelismeyi görüntülemissiniz. Harika. Cok tesekkürler. Sevgilerimle.

mine objektif 
 11.04.2008 22:56
Cevap :
Görüntülerken fotograf makinem un oldu ama deydi inanın.Saçta is kokusuyla birleşen lezzeti olmuyor ama insan usta olunca iç malzemesiyle bile o lezzeti yakalayabiliyor.Kolay gelsin size.  11.04.2008 23:14
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 118
Toplam yorum
: 497
Toplam mesaj
: 100
Ort. okunma sayısı
: 3174
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster