Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

İnek sütü+şeker = Sivilce?

Şeker ve inek sütü akneye neden olur mu ?

Şeker ve inek sütü'ün akne, sivilceleri çoğalttığını biliyor musunuz ? Beslenmenin, sivilce ve akne sorunu yaşayan kişiler için ne kadar önem taşıdığını biliyor musunuz ?

Takriben % 95 gençlerin ve yetişkinlerin sivilce sorunuyla yaşıyor olması, akne ve sivilceleri tetikleyen nedenleri vardır.Hormon değişikliğine neden olan beslenme de en önemli nedenlerden biridir. Örneğin, inek sütü'nün sağlıklı bir besin kaynağı olduğunu biliriz, ancak İtalyan bilim adamlarının araştırmalarında ve denekler üzerinde yaptıkları çalışma sonucu raporuna göre, akne sorunu yaşayan kişiler için ters tepki verdiğini ve yağ üretimini hızlandırarak, akne ve sivilceleri çoğalttığını belirtiyor.

Bilim adamların araştırmalarının sonucu ne kadar kesinleşip, kesinleşmese bile sonuç olarak, süt veren ineklerin hormonları akne sorununu tetiklediğine kanaat getirdiler. Takriben satın alınan sütlerin %90'ı  hamile olan ineklerden elde edildiği saptanmıştır. Hamile olan ineğin vücudu erkeklik hormonu üretir. İneklerin ürettiği hormonlar yağ bezlerini harekete geçirir ve yağ üretimini hızlandırır. Süt veren inekler yaşamları boyunca hamile olduklarından, bu dönemde vücudundaki hormonlar doğal olarak süte geçer. Sütte bulunan hormonlar yağ bezlerini harekete geçirir ve yağ üretimini hızlandırır, sivilce, aknelerin çoğalmasına neden olur.

Bilindiği gibi, aknenin sebebi erkeklik hormonların fazla olması ve yağ hormonlarının daha fazla yağ üretmesidir. Fazla yağ üretimi gözeneklerin tıkanmasına neden olur ve tıkanma sebebiyle de bakteriler kanalların içine sızarak iltihaba yol açıp akneye dönüşür.

Şeker ve sivilce

Rafine şeker vücudun kan şekeri seviyesini yükseltmesiyle yağ üretimini arttırır buda gözeneklerin tıkanmasıyla sivilce oluşumunu tetikler. Şekerli içecek ve tatlı yiyecekler bağışıklık sistemini etkiler, bağışıklık sistemimiz zayıfladıkça da sivilce oluşumu artar.

Süt ve şekerden uzak nasıl bir beslenme yapabilirim ?

En güzel kalsiyum kaynağı süt ve süt ürünleridir. Sütün yerini karşılayacak olan kalsiyum kaynağı olan diğer gıdalar, dereotu, susm, badem, fındık, maydanoz, brokoli, keçi sütü ve keçi sütü ürünleri.

Doğal şekeri nasıl alabiliriz ?

Hurma, üzüm, elma, armut, doğal taze sıkılmış meyve suları, kuru kayısı, kuru incir, pekmez, doğal bal gibi gıdalar şeker ihtiyacımızı karşılar.

Bilindiği gibi her zaman sağlıklı beslenmek cildimiz için önem taşır, ama bazı besinler cildimize zarar veren unsurlar taşıyorsa o besinlerden uzaklaşmamız gerekiyor.

Sizler bu hafta bazı besinler hakkında bilgi aktardım, benim de mesleki çalışmalarımda sık, sık karşılaştığım konudur beslenme sorunu. Evet bazı besinlerin akne ve sivilceleri daha çok çoğalttığını kesin ! Bu gözlemlerimi pratik çalışmalarım sonucunda edindim !

 

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile,

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer

WWW.enesbioestetikcenter.com

 

 

 
Toplam blog
: 116
: 45
Kayıt tarihi
: 15.12.18
 
 

Nesrin Sürer Kimdir? Eğitimimi Almanya'da International Cosmetic College Baron von Pechmann'da aldı..