Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '16

 
Kategori
e-Ticaret
 

İnfografik pazarlama

İnfografik pazarlama
 

İnfografik pazarlama Dünyada uzun zamandır kullanılan fakat ülkemizde son zamanlarda görmeye başladığımız farklı bir tanıtım şeklidir. Bilgi anlamına gelen info kelimesi ile tasarımın karşılığı olan grafik kelimesinin birleşiminden meydana gelen infografik bilginin ve verilerin görsel olarak sunulması anlamına gelmektedir.

Mevcut verilerinizi, planlarınızı, projelerinizi veya öz geçmişinizi infografikler yardımı ile hedef kitlenize sunabilir, görsel hafızanın gücünden faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda eğlenceli ve öğretici olan infografikler her kesime hitap edebilecek özelliğe sahiptir.

PowerPoint sunumlarından farklı olarak sadece yazıların değil şekillerin ve görsellerin de kullanıldığı infografikler farklılaşmak adına oldukça faydalı sunum ve pazarlama araçlarından bir tanesidir. İnfografikler sayesinde can sıkıcı birçok sunumu keyifli hale getirerek müşterilerinize sunabilir, onların görsel hafızalarını sunumunuz da ki önemli ve özellikle vurgulamak istediğiniz noktaya yönlendirebilirsiniz.

Sunum veya tanıtımlarınız için infografik tercih etmeniz durumunda fark yaratabilir, ilgiyi üzerinizde toplayabilirsiniz. aynı zamanda tanıtımınız için unutulma ihtimali az akılda kalma ihtimali daha fazla olan bir yol tercih etmiş olursunuz. Kolay anlaşılabilir ve uzun bir sunumu çok daha kısa sürede aktarabilirsiniz. Sıkıcı olmak yerine keyif veren ve eğlenceli bir tanıtım gerçekleştirebilirsiniz.

Bizim gibi e-ticaret sektöründe olanlar için de infografik pazarlama birçok hizmeti kısa yoldan anlatabilmenin en güzel ve en kolay yoludur. infografik pazarlama için isterseniz internet üzerinde bulunan hazır şablonları kullanabilir veya infografik yapımı için görsel programlar kullanabilirsiniz. Vermiş olduğumuz hizmetlerle ilgili hazırladığımız infografik size örnek teşkil edebilir düşüncesiyle burada paylaşıyoruz.

Kaynak: http://www.gokhansezer.com/infografik-pazarlama/

 
Toplam blog
: 16
: 530
Kayıt tarihi
: 21.03.15
 
 

20.05.1980 yılında Sakarya'da doğdum. İlköğretimin bitimiyle baba mesleğine istinaden 1990 yılınd..