Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '09

 
Kategori
Futbol
 

İngiliz devi Rüştü'yü deviremedi!

İngiliz devi Rüştü'yü deviremedi!
 

Resim: www.milliyet.com.tr


Beşiktaş, Old Trafford'da İngiliz devi Manchester United'ı Tello'nun 20. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti. Bu galibiyetle Kara-Kartallar Manchester United'ın Şampiyonlar Ligi'nde kendi evinde 23 maçlık yenilmezlik unvanına da son verdi.

Cumartesi günkü 3-0'lık Fenerbahçe galibiyetinin bir tesadüften ibaret olmadığını, yakalanılan galibiyet serisinin çalışmakla kazanıldığını İngiltere'de aldığı galibiyetle kanıtlayan Beşiktaş, Mustafa Denizli ile başarıdan başarıya koşuyor. Turkcell Süper Lig'e kötü başlayan Siyah-Beyazlı ekip, taraftarına kötü günler yaşatmıştı. Yönetim istifa sloganları o müthiş Beşiktaş tribününden duyulmuş, taraftarlar Beşiktaş'a sırtını dönmüştü. O günden sonra mucizevi bir geri dönüş yaşayan son şampiyon, istenilen performansa sonunda kavuştu. Şampiyonluk yarışında zirveyi zorlamaya başlayan kartal, Manchester United galibiyetiyle Avrupa'da da tarih yazdı. Gruptan çıkması neredeyse imkansız ama bu tarihi zafer uzun yıllar unutulmayacaktır.

İngiliz ekibi sahaya genç futbolcularıyla çıkmış olsa da Manchester United'ın her yönüyle ne kadar güçlü bir takım olduğu ortada. Kendi sahalarında gol bulamamalarının nedeni her ne kadar Beşiktaş'ın mücadeleci ruhu olsa da bunda kaleci Rüştü'nün de çok büyük payı var. Hele ki son dakikalarda bunalan Beşiktaş savunması rakibine 3-4 gol pozisyonu birden verdi. Ancak Rüştü faktörü golleri önledi. Her ne kadar bazı maçlarda basit goller yese de bana göre Türkiye'nin yaşayan en iyi kalecisi Rüştü'dür. Milli Takım, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın bu günlere gelmesinde ve tarihi zaferlerinde en büyük pay sahibi kaleci Rüştü'dür. Artık Milli Takım'da olmayan Rüştü ve forvet Hakan Şükür'ün yeri kolay kolay doldurulamaz. Böyle oyuncular kolay kolay da yetişmez.

Takımlarımızın Avrupa'da aldığı başarılar hepimizin göğsünü kabartıyor. Bizi gururlandıran Beşiktaş'a teşekkürlerimi sunuyorum. Tebrikler Kara Kartal!

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..