Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '13

 
Kategori
Müzik
 

İngiliz Radyosu'nda en çok dinlenen 5 Albüm arasına giren Türk Albümü…

İngiliz Radyosu'nda en çok dinlenen 5 Albüm arasına giren Türk Albümü…
 

alıntı


14 ve 16 Mayıs 2013 tarihinde yarı finali 18 Mayıs 2013 tarihinde ise İsveç’in Malmö şehrinde finali gerçekleşecek olan Eurovision Şarkı Yarışmasına bu yıl, komşu ülkelerin birbirlerine verdiği oylar neticesinde çok güçlü seslerle katılsak dahi başarılı olamamamız sebebiyle katılmadık.

Her ülke için 30-40 milyon Euro civarı maliyet oluşturan Eurovision Şarkı yarışması için AB uzmanı Can Baydarol’un bir röportajında "Eurovision Avrupa'yı kültürel olarak birleştirme, bir arada tutma projesi. Kriz devam ettiği sürece bazı ülkeler yarışmaya katılmasalar da yarışmanın devam edeceğini düşünüyorum" yorumu bende mali kayıp olabilir ama birlik için yarışmaya da katılmak gerekir düşüncesini uyandırsa da , Eurovision’un ülkelerin şarkı ve yorumlarını birbirleri ile paylaşarak, bir yandan da kültürlerini tanıtma çabasıyla Avrupa’nın “En Güzel Şarkısının” seçimi sırasında ülkelerin mali olarak da kayıplarının olabileceği bu durumda, komşu ittifakına dönüşmesi, kazanan şarkının ve diğer sıralamaların doğru bir seçim olup olmadığı sorularını da beraberinde getirdi..

Bütün bunlar olurken Gaziantep’te bir Türkmen kızı tüm sınırları aştı, müziğimizi mükemmel sesiyle duyurmaya başardı. Tanıtımımızı sağladı. İngiliz radyolarında en çok dinlenen 5 albüm arasına girdi, dünyanın seçkin müzik dergisine konu oldu.

Doğum yeri, ilk, orta ve lise öğrenimini yaptığı Gaziantep. Lise eğitiminden sonra yine Gaziantep’te kalıp Gaziantep Türk Müziği Devlet Konservatuarına girmiş hatta okulun birincisi ve yüksek şeref öğrencisi olmuş. 8 yaşından itibaren çalmaya başladığı bağlamanın 17 yaşından sonra eğitmeni olmuş, Gaziantep Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Derneğinde ve Gaziantep İl Kültür Müdürlüğünde bağlama eğitimi vermiş.

Üniversite yıllarında Gaziantep’in Barak yöresine ait “alan araştırmaları” yapmış ve derleme çalışmalarında bulunmuş. Albümündeki “Seher İninde” adlı mükemmel çalışma da bunlardan biriymiş.

Harbiye Açık Hava Sahnesinde, Dolmabahçe, Beylerbeyi ve Çırağan Saraylarında konser projelerine katılmış. Aşka Sürgün, Yersiz Yurtsuz, Asi, Ezo Gelin, Kuzey Rüzgârı, Kapıları Açmak, 2 Eylül ( kısa film) Beynelmilel gibi ve dizilerin müziklerinde sesiyle yer almış. “Türkmen Kızı” isimli albümü İngiltere’de en çok dinlenen albümler arasında top 10 a girmiş. Hollanda’da düzenlenen “Turkey Now” festivalinde konserler vermiştir. Anadolu’da yaşayan halkların müziklerini tanıtmak amacıyla yola çıkan ve birçok ülkede konser veren Özlem Taner “3 Kadın”isimli projede de yer almıştır.

Mükemmel sesi, mütevazı hanım efendi tavırlarıyla kültürel değerlerimizi gözler önüne seren Özlem Taner uzun yıllar Türk Kültürünü dünyaya tanıtacağa benziyor. Dünyanın tanıdığı bu sanatçı bu çalışmalarda bulunurken Türk medyasının onunla yeterince ilgilenmediği düşüncesindeyim.  Her yıl milyonlarca Euro maliyetle katıldığımız yarışmalarda kazandığımız başarının kat be kat fazlasını Özlem Taner gibi sanatçıların emekleri ile kazanıyoruz. Bir hayranı olarak bu mutlulukları bizlere tattırdığı için kendisine teşekkür ediyorum

Harika eserlerini blogum aracılığıyla sizlerle paylaşıyorum. İyi dinlemeler...

http://www.ozlemtaner.com/tr/video.php

http://www.youtube.com/watch?v=2yP-oM33cBI

 

 

  

 
Toplam blog
: 17
: 1181
Kayıt tarihi
: 20.02.13
 
 

1981 Ankara doğumlu. İşletme Fakültesi Mezunu. Okur, dinler... ..