Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '12

 
Kategori
Dil Eğitimi
 

İngilizce Eğitim / Grammar - 4c / Future Perfect Continuous T. (Gelecekte Bitmiş Zamanda Süreklilik)

İngilizce Eğitim / Grammar - 4c / Future Perfect Continuous T. (Gelecekte Bitmiş Zamanda Süreklilik)
 

Future Perfect Continuous Tense (Gelecekte Bitmiş Zamanda Süreklilik)


1.1 Form Of Future Perfect Continuosu Tense “WILL HAVE BEEN + V3”

A) Positive Sentences (Olumlu Cümleler) : [Subject + will have been + V(-ing)]

1) Olumlu cümlelerde, tüm öznelerle birlikte “will have been” yardımcı fiili kullanılır. Fiiller “-ing” takısı alır.
2) Önceden başlamış ya da gelecekte başlayacak bir eylemin, gelecek zamanda da devam etmekte olacağını ifade eder. Bu yapı çoğu kez zaman gösteren bir zarf cümleciği ile kullanılır. (-yor olacak.)

- He will have been working for this company for 35 years by next October. (O, gelecek Ekim ayında bu şirkette 35 yıldır çalışıyor olacak.)
- By the time we get to Istanbul, I will have been driving for more than 8 hours. (Biz Istanbul’a ulaştığımızda, ben 8 saatten fazladır araç kullanıyor olacağım.)
- By the end of this week, I will have been waiting for seventeen weeks for my phone to be repaired. (Bu hafta bittiğinde ben telefonumun tamiri için 7 haftadır bekliyor olacağım.)

B) Negative Sentences (Olumsuz Cümleler) : [Subject + will have not been + V(-ing)]

1) Olumlu cümlelerde, tüm öznelerle birlikte “will have not been” yardımcı fiili kullanılır. Fiiller “-ing” takısı alır.
2) Önceden başlamış ya da gelecekte başlayacak bir eylemin, gelecek zamanda da devam etmiyor olacağını ifade eder. (-mıyor olacak.)

- By ten o’clock today, we will have not been studying Math for five hours. (Bugün saat 10’da, 5 saattir matematik çalışmıyor olacağız.)
- Sorry, his the situation is not good. Maybe He have not been living tomorrow morning. (Üzgünüm, durumu iyi değil. Belki yarın sabah yaşamıyor olacak.)
 

C) Positive Sentences (Olumlu Cümleler) : [Subject + will have been + V(-ing)]

1) Olumlu cümlelerde, tüm öznelerin başında “will have” özneden sonra ise“been” yardımcı fiili kullanılır. Fiiller “-ing” takısı alır.
2) Önceden başlamış ya da gelecekte başlayacak bir eylemin, gelecek zamanda da devam etmekte olacağını sorgular. (-yor mu olacak?)

- Will have you been living in this house for three years. (Mart ayında bu evde 3 yıldır oturuyor mu olacaksınız?)
- Will have we been flying non-stop for fourteen hours before we get to Hawaii. (Biz Hawai’ye gittiğimizde 14 saattir durmadan uçuyor mu olacağız?)

II. Use Of Future Perfect & Future Perfect Continuous

a) Gelecekte bir eylemin, başka bir eylemden önce devam edeceğini ve  bu devam edecek olan eylemin süresini belirtmek için kullanılır. Future Perfect Continuous “learn, lie, live rain, sit, wait and work” gibi, devamlılık ifade eden fiillerle kullanıldığında, şu anda devam etmekte olan eylemin, gelecekte de devam ediyor olacağını ifade eder.

- I will start working at 10am. Pam will get to the office at 2 pm. I will have been working for four hours by the time Pam get to the office. (Saat 10’da çalışmaya başlayacağım. Pam 2’de ofiste olacak. Pam ofise geldiğinde ben 4 saattir çalışıyor olacağım.)
- They will have been watching the film for 30 minutes by the time we arrive at the cinema. (Biz sinemaya vardığımızda onlar 30 dakikadır filmi izliyor olacaklar.)
- I was born in 1975 and it’s 2001 now. By 2040, I will have been living for 65 years. (Ben 1975’te doğdum. Şimdi 2001. 2040 yılında 65 yıldır yaşıyor olacağım.)

b) Bazen Future Perfect ve Future Perfect Continuous, aşağıdaki örneklerde olduğu gibi aynı anlama gelir. Her iki zamanda da belirtilen aktivitenin, geçmişte başlamış olabileceğini de unutmamalıyız.

- When Mr. Lane retires next month, he will have worked for our company for 40 years. (Mr. Lane önümüzdeki ay emekliye ayrılıyor, o 40 yıl boyunca firmamızda çalışmış olacak.)
- When Mr. Lane retires next month, he will have been working for our company for 40 years.

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..