Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '09

 
Kategori
Dil Eğitimi
 

İngilizce kursu

İngilizce kursu
 

Yabancı dille eğitim konusunda neyi, nerede, ne zaman, ne için, nasıl öğreneceğiz sorusuna cevap bulmak gerekir. Amaca göre yöntemler farklılaşacaktır. 

Eğer Avrupa Birliğine girmek isteniyorsa en az bir-iki yabancı dil bilmek gerekir. Türk toplumu "görsel" bir toplum olduğu için hep gördüklerine "öykünür". Başarılı siyasetçilerin yabancı dille eğitim yapan okullarda okuduğunu gören halk, en iyi eğitiminin yolunun bu olduğunu sanmaktadır. Oysa bu okullarda verilen yabancı dil eğitimi de yeterli olmadı. Klasik liselerde ise durum daha kötüydü. Bu durum karşısında aileler çocuklarını yurt dışına göndermenin daha iyi bir çözüm olacağını düşünmeye başladılar. 

"Tüm dünyada gerçek bilgiden yararlanmak için ortak, işlevsel bir dil gereklidir. Kendi dilinin yanında yabancı bir dil bilen toplum daha ileri gider. Öğrencilerin yabancı kaynaklardan faydalanmaları için yabancı dil bilmeleri gerekir. Üniversiteler, bilgi üreten kurumlardır. Bilgiye ulaşmak için yabancı dil öğretilmelidir. Dil öğrenmek eskiye göre daha kolaydır. Ancak orta öğretim kurumlarında yabancı dil öğretimi pek verimli değildir. Üniversitelerde de durum aynıdır. 

İş alanlarında yabancı dil bilmek birinci şarttır. Fakat buna rağmen gereken önem verilmiyor. 

Yabancı dil insanları ulusal kültürden uzaklaştırmaz. Türkçeyi iyi kullananlar, yabancı dili iyi bilenlerdir.
Yabancı dil, iş piyasasında birinci planda önemlidir. Bilgi transferi yabancı dille gerçekleşir. Böylece adaptasyon süreci hızlanır. Bilgiye ulaşmakta en önemli araç yabancı dildir
Yabancı dil, çağdaşlığın ve "globalleşme"nin bir gereğidir ve en iyi öğrenme şartı kaliteli bir eğitimden geçer. Yabancı dil öğrenmek, bir çeşit bilgilenmedir. 

İngilizce kursu seçerken öncelikle şu soruları sormanız gerekir?
*Ben neden İngilizce öğrenmek istiyorum?
*İngilizce kursuna ne kadar süre ayırabilirim?
*İngilizce kursu bittiğinde ingilizcemi hangi alanlarda verimli kullanabileceğim?
*İngilizce Kursu için ne kadar bütçe ayırabilirim? 

Her İngilizce Kursu ayn ımıdır?
*Benim cevabım genelde aynı olduklarıdır.Onları farklılaştıran noktları belirleyelim o zaman.
1-En önemli fark İngilizce Öğretmenlerinin nitelikleri.
2-Kullanılan materyaller
3-Türk veya Yabancı Öğretmen kullanımı.
4-Öğrencinin eğitim alacağı ortamın konforu.(Kışın soğuk, yazın sıcak, kötü kokan, kirli bir ortamda kimse bir şey öğrenmek istemez.
5-Lokasyon.(Kursa uzaklığınız İstanbul için maksimum 45 dakikayı geçmesin yoksa bir süre sonra bıkarsınız.) 

Pahalı kurs iyi kurs mudur.?
*Hayır.
*İyi İngilizce kursu, iyi bir öğretmen kadrosu olan, eğitim müfredatı sürekli güncellenen, teknolojiyi takip eden, öğrencilerinde memnuniyet yaratan, öğrenci dostu kurumlardır.
*Unutmayın Yabancı öğretmen olması o kursun daha pahalı olmasını gerektirmez. (Deneyimli Türk öğretmenlere ödenen ücretlergenelde yabancı öğretmenlerden yüksektir.)
*İyice araştırmadan kayıt olmayın.Kurs ücretlerini kıyaslarken 1 ders saatine ne kadar ücret ödeyeceğinizi hesaplamalısınız.
Örnek: İngilizce Kursunun 1 kur ücreti 495 lira olsun. 1 kur da 96 saat sürsün. 1 ders saatine ödeyeceğiniz ücret 5, 16 TL'dir. İngilizce kurslarında size verilen fiyatların içinde KDV dahil olmak zorundadır. 

İngilizce Kursu ne kadar sürmelidir?
*Seviyenize bağlı olarak eğitim alacağınız süre uzar veya kısalır.
*Başlangıç seviyesinde bir öğrencinin iyi bir düzeyde ingilizce bilgisine sahip olması için ortalama 8-18 ay arasında zaman ayırması gerekir.
*Fakat İngilizce Kursu ne kadar sürerse sürsün. Siz hiçbir zaman İngilizce öğrenmekten vazgeçmeyin. 

İngilizce eğitiminizi ve bilginizi Nasıl İspatlarsınız?
*TOEFL ibt:Akademik İngilizce bilgi düzeyini ölçer. En son çıkan sınav sistemidir. Dünyada neredeyse kabul etmeyen kurum veya okul yoktur.
*TOEFL PBT:Toefl'ın en eski versiyonu şu an sadece bazı üniversitelerde çok az yapılıyor.
*İELTS:Toefl sınavı Amerikan icadıdır. İelts ise İngiliz İcadı.Toefl'dan daha az teknolojik olan Akademik İngilizce düzeyinizi ölçmeye yarayan sınav. TOEFL ibt kadar sık yapılmaz.
*KPDS:Kamu Personeli Dil Sınavı
*ÜDS:Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı
*TOEİC:İş dünyası için üretilmiş düzey belirleme sınavı.
Sonraki yazılarımda bu sınavların hepsini çok daha detaylı anlatacağım.Dilerseniz buradanda TOEFL ibt sınavı için bilgi alabilirsiniz. http://www.discoverist.com.
 

 
Toplam blog
: 3
: 1684
Kayıt tarihi
: 17.04.09
 
 

Discover Education Center İngilizce ve Almanca Kursu'nda yöneticiyim. İngiliz Dili ve Edebiyatı mezu..