Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '11

 
Kategori
Dil Eğitimi
 

İngilizce öğrenmek için özel ders

İngilizce öğrenmek için özel ders
 

Sevgili Arkadaşlar, aşağıdaki yazımı 10 yıldan beri özel ders veren bir öğretmen olduğumu göz önünde bulundurarak okumanızı öneririm. 

Kısa sürede İngilizce öğrenmek isteyenlerin başvurduğu yollardan birisi özel ders almaktır. İnternete girip ders alacağınız öğretmeni neye göre seçeceksiniz, öğretmeni süreç içerisinde nasıl kontrol edeceksiniz. 

İngilizce öğretmeninizi bulmadan önce, yapmanız gereken en önemli şey, iyi ve sağlıklı bir karar almaktır. İngilizce öğrenmek uzun ve çetin bir yoldur. Benden özel ders almak isteyen öğrencilerime, özellikle yetişkin öğrencilerime neden ingilizce ders almak istediklerini sorarım. Mutlaka geçerli bir sebep söylemesini ve beni ikna etmesini isterim. Çünkü, ingilizce öğrenme heves olarak başlarsa, hem zamana hem de emeğe yazık. Bu yüzden çok sağlam nedenleriniz olmadan ve tam kararınızı vermeden özel ders almaya başlamayın. 

Kararınızı verdiniz, öğretmen bulacaksınız. Dediğimiz gibi, öğretmen çok ama unutmayın ki, size faydalı olacak öğretmen çok az. Çalışacağınız öğretmeni bulmak için çaba harcamalısınız, karşınıza çıkan ilk hoca adayı ile çalışmaya başlamayın. İnternetten arama yaptık, ve yüzlerce öğretmen önümüzde. Elinize bir kağıt kalem alın. Öğretmenlerin özgeçmişleri ve özellikle referanslarının olup olmadığına dikkat edin. 10 civarında hoca adayınızı not defterinize yazın. Bunlardan yarısını eleyin ve 5 hoca ile yüz yüze görüşün. 

Görüşmede elbetteki öğretmenin bilgisini sınama şansımız yok ancak öğretmen ile ilk görüşmede dikkat edeceğiniz şeyler var. Birincisi, mutlaka eğitim metodunu sorun. Hangi kaynaktan dersi işleyeceğini sorun. Ders işleme süreleri, ders yeri , ders zamanı ve ne kadar zamanda nasıl bir ilerleme sağlayacağınızı sorun. Mümkünse, Öğretmen adaylarından, kısa bir ders anlatmasını isteyin. 

5 hoca ile aynı görüşmeyi yapın ve size en çok güven veren hoca ile anlaşın. Ancak, konuştuğunuz herşeyi yazılı hale getirip bir nüshasını almanızı tavsiye ederim. Bunun nedenini önceki yazılarımda bulacaksınız. 


Bir sonraki yazım, İngilizce özel dersteki hataları örnekleri ile anlatmaya çalışacağım. 

 

Serkan GÜRER 

İngilizce Eğitmeni 

www.bizimozelders.com 


 

 
Toplam blog
: 5
: 2676
Kayıt tarihi
: 26.07.11
 
 

Boğaziçi Üniversitesinden mezun oldum. Yaklaşık 10 yıldan beri Eğitim Danışmanı olarak çalışıyorum. ..