Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '10

 
Kategori
2010 Dünya Kupası
 

İngilizler Diyetini Ödedi

İngilizler Diyetini Ödedi
 

Alman Milli Takımı kadrosunda Gana, Türkiye, Tunus, Brezilya ve Polonya asıllı futbolcular olduğunu ve bunlardan üçünün de zenci olduğunu görse Hitler, muhtemelen bir kez daha intihar ederdi. Zira sadece Almanların değil tüm dünyanın unutmak istediği meşhur diktatör 1935’te İngilizler ile Berlin’deki karşılaşmayı bir propaganda malzemesi yapacak kadar futbolla ilgiliydi.

Oyuncuların kökenleri bir tarafa Almanya bugünkü tarihi galibiyetle müthiş bir turnuva takımı olduğunu bir kez daha gösterdi.


İki takımın 1966 öncesi kayda değer olmayan karşılaşmalarını bir kenara bırakırsak, Almanlar ve İngilizlerin ilk resmi maçı 1966’daki Dünya Kupası maçıydı ki, İngiliz oyuncu Hurst’un vuruşunda topun kale çizgisini geçip geçmediği hala tartışılan bu maçta gülen taraf ev sahibi İngiltere olmuştu.

Ne gariptir ki bu galibiyetten sonra yaşanılan tüm Dünya Kupası eşleşmelerinde (1970, 1982, 1990 ve 2010) sürekli Almanlar sahadan galip ayrıldı ve ezeli rakiplerine karşı büyük bir üstünlük kurdu.

Öyle ki İngilizlerin efsane ismi Gary Lineker bu seri yenilgilerden sonra kendisi gibi efsane olan o meşhur cümleyi sarf etti: “futbol 90 dakikalık bir oyundur, top gider gelir ama sonunda hep Almanlar kazanır”

Bugünkü karşılaşmada Almanların ezici üstünlüğünün yanı sıra ilk yarıda Lampard’ın çizgiyi geçen topunun gol olarak değerlendirilmemesi zaten çok önemli olan karşılaşmayı tıpkı 1966 finali veya Maradona’nın eliyle gol attığı 1986 çeyrek finali gibi unutulmayacak müsabakalar arasına soktu.

Bu pozisyonda gol kararı çıksa maç nasıl gelişirdi bilinmez ancak, kesin olan tek şey İngilizlerin turnuva başından beri ortaya koydukları silik futbolu Löw’ün öğrencilerinin çok iyi değerlendirmesi ve müthiş bir galibiyetle adını çeyrek finale yazdırmasıydı.

1966’da sahadan yenik ayrılan Almanlar bu karşılaşma sonrasındaki tüm kritik maçları kazanmıştı. Kim bilir belki de bugün bir golü verilmeyerek diyetini ödeyen İngiltere, bundan sonraki ilk eşleşmede rakibini mağlup edecektir.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..