Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

İngilizler Müslümanların mirasını keşfediyor

İngilizler Müslümanların mirasını keşfediyor
 

http://www.imanedenbilimadamlari.com/


Bilim insanı Allah'a yakınlaştırır, yaratıcımızın eşsiz yaratma sanatını görmemize vesile olur. Müslüman bilim adamları tarihte birçok buluşa imza atmışlardır. Dünyada dinlerin kaynaşması son zamanlarda sık duydumuz bir olay haline geldi. Bu gibi etkinlikler tüm inananları birbirine daha da yaklaştırıyor.

Müslüman bilim adamalarının eşsiz icadları Londra'daki Bilim Müzesi'nde sergilenmeye başladı.

İngiltere’de, Avrupalı bilim adamlarının Müslüman meslektaşlarına bir borcu olarak kabul ettikleri; su pompaları ve kan dolaşımından mühendislikten haritacılığa kadar Müslüman bilim adamları tarafından icat edilen birçok yeniliği gösteren serginin açılışı dün gerçekleşti.

‘1001 Buluş: Dünyamızdaki Müslüman mirasın keşfi’ adlı serginin amacı Avrupa tarihi tarafından çoğunlukla 7. Yy’dan bu yana görmezlikten gelinen Müslüman bilim adamları tarafından geliştirilen astronomi, matematik, mimari, tıp ve mühendislik alanlarını kapsıyor.

Serginin organizatörü olan Profesör Professor Salim Al-Hassani “Yeni global dünyaya doğru gittiğimiz şu zamanlarda sahip olduğumuz bütün kültür ve ırklara saygı duymalı ve destek göstermeliyiz” dedi. Al-Hassani, ‘Eğer kendi kültürün dışında kalan diğer kültürlerin desteğini görmezden gelirsen bu kişiye kibirlilik duygusu verecektir ve bu da tehlikeli bir durumdur’ dedi.

Sergi’de Kuzey Afrika’dan Çin’e kadar MS. 700 den 1700 yılları kapsayan yüzlerce el yazması eserini de ziyaretçilere sunuyor. Bilim Müzesi direktörü Profesör Chris Rapley, “Hıristiyan dünyası ortaçağın karanlığını yaşarken Müslüman dünyası bilginin ışığını elinde tutuyordu” dedi.

Sergi organizatörleri serginin Müslüman dünya ve batı dünyasının birbirini anlamasında destek olacağını umut ediyor. ‘1001 Buluş: Dünyamızdaki Müslüman mirasın keşfi’ sergisi Londra’nın Bilim Müzesi tarafından misafir ediliyor ve sergi 25 Nisan’a kadar devam edecek.

Time Türk

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..