Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '10

 
Kategori
Siyaset
 

İngilizler Öcalan’a sahip çıktı…..

İngilizler Öcalan’a sahip çıktı…..
 

Evet. Beklenen süreç başlıyor. İNGİLTERE Parlamentosu’ndaki “Kürdistan” başlıklı oturumda, terörist başı Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için Türkiye’ye baskı yapılması istendi. Bop Spink adlı milletvekili “Birleşik Krallık’ın Kürtler’e borcu var” dedi

İngiliz parlamentosunda terörist başı için özel toplantı düzenlendi. Muhafazakar Parti milletvekili Andrew Pelling, hükümete verdiği öneride Öcalan’ın serbest bırakılması için Türkiye’ye baskı yapılmasını istedi.

Bu açılımın ardından böyle bir isteğin geleceği belli idi. Hele İngilizlerden gelmesi hiçde şaşırtıcı olmadı. Yüzyıllar boyu sömürgeleri içinden seçtikleri işbirlikçiler sayesinde o kadar rahat sömürdüler ki, Osmanlı’yı da ayni taktikler eriteceklerini düşündüler. Nerede ise başaracaklardı ve Türk adını tarihten sileceklerdi ki, Mustafa Kemal Atatürk ve bağımsız yaşamayı hayat biçimi kabul etmiş Türk halkı onlara gereken dersi verdi. Yedikleri tokatın tesiri ile Türkiye Cumhuriyeti sağlam durduğu sürece sindiler. Şimdi şartları uygun görüyorlar ki, tek bildikleri taktiği devreye sokuyorlar.

Hatırlanacaktır, İngilizler, Türk milletini sırtından hançerlemek için hep işbirlikçiler kullandı. Bunlardan en ünlüleri Şeyh Said’di. Diğerleri ise Kürt Teali Cemiyeti Başkanı Seyit Abdülkadir ve Piri Bekir’di.

İnanıyorum ki hükümetimiz gerekeni yapacak, başkasının iç işlerine karışanlara gerekli cevabı verip ağızlarını kapatacaktır. Değilse İngiliz parlamentosunda çakılan kıvılcım yarın söndürülmesi zor bir yangına dönüşebilir.

18/01/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..