Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '15

 
Kategori
Dünya
 

İngilizlerin Suriye'deki petrol boru hattı oyunu. Paralel AK Parti kurulur mu?

Hükümet'in İngiltere ile olan üstü kapalı çatışmasının temelinde Kürt Petrollerinin Ceyhan üzerinden satılması ve paranın Halk Bankasına yatırılması meselesi olduğunu ve bunun da GEZİ ayaklanmasına İngiliz ve koalisyon güçlerinin desteğinin zemini oluşturduğunu çok önceden belirtmiştim. Barzani İngilizlerle iş birliği yapamıyorsa bunun nedeni Petrolüne ve ticaretine kapı bulmamasından dolayıdır. Barzani Bağımsız Kürtistan'ı ekonomik yönden Arap, Fars ve Türk tavizinden kurtaramıyorsa denize sınırının olmamasından dolayıdır. Suriye'de Afrin bölgesi ve Kobani bölgesi arasında kalan Türkmen ve Arap yerleşimcileri Barzaniyi uzun vadede kurtarmak için ABD askerlerinin bombardımanıyla kaçırılmakta. Bir yanda İngiliz uşağı İŞİD diğer yanda PYD ve ESAD güçleri arasına sıkışan ÖSO ve Türkmen Arap güçleri Türkiye'ye kaçmak zorunda bırakılıyorlar. Sınırı binlerce insan aşmakta ve topraklarını PYD-İŞİD mücadelesine bırakmaktalar. İŞİD bu savaşta yenilecek ve o bölge yani kuzey Suriye tamamen Kürtistan topraklarına katılacaktır. Sorun sadece Akdenize bir koridor açılması olacakki bu sorunuda İngiliz ABD Cumhuriyetçileri ve Türkiye'de yeni kurulması beklenen HDP destekli CHP-MHP koalisyonuyla aşılmak isteniyor. 
 
Zira ingilizler trilyonlarca dolarlık Kürt petrolünü Türkiye'ye kaptırmak ve Ceyhan bölgesini petrolün fiyatını belirleyecek kadar güçlü bir satış noktası yapmak istemiyor.
 
İngilizler İŞİD'i blgeyi insansızlaştırmak ve kendi siyasetine PKK ve PYD ve diğer Kürt gruplarını zorlamak için kullanmak istiyor. Türkiye'de AK Parti iktidarı sona erdiği (Son seçimde HDP'ye Paralel destekle zayıflatıldığı) için bölge yavaş yavaş tekrar İngiliz kontrolüne geçmeye başladı. Politik olarak eli zayıflayan Erdoğan'ı yarım saat bekleten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Türkiye'de muhalefete göz kırpıyor. Demirtaş Rusya'ya gittiğinde Rus çıkarlarına zarar vermeyeceğinin sözü karşılığında neler kopardı merak etmiyorum.
 
Türkiye'de Ak Parti ve Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçmlerinde alınan oyların aynısının AK Partiye geleceğini sandı. O kadar büyük hatalar yapıldı ki. Seçmenler küstürüldü, adaylık sürecinde ehliyet ve liyakat değil pragmatizm tavan yapınca bunu duyan tüm seçmenler AK PArtiden soğudu. Aslında tam bu noktada PARAleller Tüsiad gibi PARAlıellerle beraber AK Parti içinde küsen ve İngilizlere soğuk bakmayan isimlerle yeni bir parti, AK PArti'de oyu bölecek bir PARALEL AK parti kurdurmak istiyorlar. Bunun için bir zamanlar Suudi Arabistan'da dolaylı olarak İngilizlerle arası iyi olan GÜL biçilmiş kaftan. Gül mesajını Ahmet Sever üzerinden verdi zaten. Neye küstüğünü kızdığını belirtti. Gül kesinlikle Erdoğan'ın en büyük Brütüs'ü olma adayıdır. Bülent Arınç da rahatlıkla böyle bir oluşumda ikna edilebilecek isimlerdendir. Diğer miyadını doldurmuş küskünler içinden de Brütüsü oynamak isteyen hevesliler de buna katılabilir.
 
Böyle bir partiyle İngilizler Türkiye'de güç tazeler. Bu parti İngilizlerin her türlü emirlerini tıpkı ABD'li Cumhurietçiler ve İsrailli Siyonistler gibi yerine getirirler. Dersaneler ve tüm kamudaki kurumlar başta eğitim ve adalet tekrar PARAlellerin ve PARAlı ellerin eline geçer.
 
Önümüzdeki 5 yıl Recep Tayyip Erdoğan için çok ama çok zorlu geçecek. Etrafındaki çoğu astigmat kafalı danışmanlarını değiştirmdikçe, tehlikeyi önceden görüp dikkatli siyaset izlemedikçe İngilizler ona anasından emdiği sütü burnundan tıpkı Abdülhamit gibi fitil fitil getirecekler.
 
Benim hiç hoşlanmadığım bir parti olsa da MHP ile oturup ciddi bir koalisyon kurulmalıdır. MHP stratejiden anlamayan töre ile yönetilen ortak aklın istişare ve ortak vizyonun geçerli olmadığı bir parti olsa da mevcut durum AK Parti'yi MHP'ye itmekte, MHP'de ülkenin Hükümetsiz kalmamas adına kendini böyle bir koaliyona mecbur hissetmektedir.
 
Benim MHP'lilere söylemek istediğim mesajım şu; Bırakın Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyetini, İslamın ve Türklüğün de en büyük düşmanı geçmişte taa Haçlı seferlerinden bile bize kin güden bayrağında HAÇLI seferlerinin Bayrağını ulusal bayrak olarak kullanan İNGİLTERE'ye karşı gelin ortak mücadele yürütün. Gelin siyaseti sadece Anadolu'dan görmeyin. Açın atlası ve lütfen bakın Saraybosna neresi, Helsinki neresi, Finliler kim? Budapeşte neresi Macarlar kim? Kudüs Gazze neresi? Lütfen artık küresel bakmayı öğrenin ve adamlarınızı yetiştirip Orta Asya'ya, Macaristan Estonya ve Tataristan'a yollayın. Dublin'le ilgilenin. Türkiye'nin savunması Londra'dan ve Moskova'dan ve New York'tan başlar, Tokyo'dan başlar. Lütfen bu vizyona sahip olun....
 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..