Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

11 Ağustos '06

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

İngiltere: "Kendi teröristini kendin yetiştir!"

İngiltere: "Kendi teröristini kendin yetiştir!"
 

Milliyet'in bugünki başlığı: Dünya kabustan döndü

Bir önceki günde MSNBC'de bir Amerikalı din adamı (Müslüman değil, Hristiyan) 11 Eylül saldırılarını Amerika'nın düzenlediğini söylüyordu.

Dün, Başkan Bush'a yakın, Irak savaşının şiddetli savunucusu Demokrat Parti'den bir Senator 18 yıl sonra on seçimlerde kaybetti. ABD Senato ve Milletvekili seçimleri önümüzde ki Kasım ayında.

Savaşa, daha doğrusu Bush'un savaşına, karşı olanlar birden bire ceseratlenmiş gözüküyorlar(dı.)

İsrail'in savaşı, yüzlerce çocuğun parça parça vücutlarını gösteren fotoğraflar son bir aydır gündemden düşmüyordu.

Bush'un ve sevgili arkadaşı Blair'in karşıtları tam ayaklarının üstüne dikilip horozlanmaya başlamışlardi ki...

Dünya Kabustan Döndü...

18- 21 yaş arası, çoğunluğu Pakistan kökenli teröristlerin niyetleri su üstüne çıkarıldı. Uçak seferleri durduruldu. Gazeteler, televizyonlar, radyolar, haber ajanslari Irak'ı ve Lübnan'ı hemen unutup, Dünyanın göreceği kabustan söz etmeye başladılar.

Henüz, bu kabus haberinin kaynağı yalnızca iki hükümet. Amerika ve İngiltere yetkilileri. Onlar ne dediyse, araştırılmadan, soruşturulmadan haber oldu.

Amerika ve İngiltere'de tehdit seviyeleri yükseltildi. Uçaklara diş macununuzu bile alamaz oldunuz.

Yurtdışına gidenler bilirler. Kara, kuru, genc biriyseniz, terorist tarifine uyuyorsunuz demektir. Zaten sizi gözlerinden uzak tutmazlar, atacağınız adımları kaydederler. Bizim terorist zanlılarının çoğunluğu da Pakistan kökenliymiş. Kara gözlü, kara kaşlı, karanlık yüzlü, 18-35 yaşlarında genç insan. Bunlar; ellerini kollarını sallayarak, çok zekice ve akıllara durgunluk verecek bir yöntemle, içeceklerinin içerisinde sakladıkları sııvı patlayıcıları uçaklara taşıyıp, havada bomba imal edip, patlatacaklar!

Diyeceksiniz ki, 11 Eylül'de de hiç akıllara gelmeyen şeyleri yapmadılar mı? Yaptılar. Amerikalı din adamı da öyle diyor. Yaptılar. Yapanların bir kısmı sağ ve salim! Yaptılar, Amerika hükümeti'nin desteği ile!

Hoppala! Koca Amerika, savaşa girmek için bahane olsun diye üç bin vatandaşını öldürür mü? Öldürür. Irak'da da üc bin askeri ölmedi mi?

Kendi teröristini kendin yetiştir. Olabilir mi? Kendi ajanlarin vasıtasi ile terorist yetiştiriyorsun. Terörist bile kendisini kimin yetiştirdiğini bilmiyor. İstersen, teröriste terör yaptırıyorsun. İstersen yetiştiriyor, güdüyor, zamanı gelince de yakalayıveriyorsun. Dünya kabustan dönüyor.

Yukarıdakileri kaleme alırken, sadece son bir hafatada ve sadece televizyon haber programları ve yorumlarından aldıklarımı aktarıyorum.

Kendimden birşeyler katmadan...

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..