Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '11

 
Kategori
Dünya
 

İngiltere, Rusya Federasyonu Önünde Diz Çöktü

İngiltere, Rusya Federasyonu Önünde Diz Çöktü
 

Putin Cameron'dan daha güçlü siyasete sahip.....


İngiltere, En Sonunda Diz Çöktü;

Rusya Federasyo'nunda muhaliflere destek vererek Rusya'yı kendi etki alanına kolayca alabileceğini sanan İngiltere Başbakan'ı Cameron sonunda diz çökerek Putin'in ayaklarına kapanmaya gidiyor. Zira, 2006'dan beri iki ülke arasında soğuk rüzgarlar vardı.

Bu zaman içerisinde İngiltere daha zayıf, Rusya Federasyo'nu ise daha güçlü oldu. İngiltere ve ABD'nin zayıflamasının sebebi Müslümanlara karşı başlattıkları HAÇLI seferi bu iki ülkenin ekonomik ve siyasal başarısızlığı oldu. Tam bu esna da Putin'in İslam Ülkeleriyle yakınlaşma çabaları Rusya'nın gücünü ve Batı içinde Türkiye'nin önemini arttırdı.

İşte sonunda olan oldu, başarısızlıkla sonuçlanan Clinton'a kurulan Monica tuzağıyla başlayan ve 11 Eylül ile sürdürülen İngiltere, ABD Cumhuriyetçileri ve Teksas Silah tüccarlarıyla beraber İsrail Aşkenazi ortak politikaları IRAK ve AFGANİSTAN bataklığından çıkamadığı gibi Fastan Endonezyaya, Tataristan'dan Somali'ye kadar Batı düşmanlığı doğurdu.

Mallarına Müslüman mahallelerde pazar bulamayan BATI sonunda pes etti. Etmeseydi zaten iyice parçalanacak ve İngilterede başlayan yağmalar tüm AB ne sıçrayacaktı. Tehlikenin büyüdüğünü gören Cameron ve Obama hızla İslam Politikalarını gözden geçirip hem İslam Ülkeleriyle ilişkileri düzeltme hemde ekonomilerine bu şekilde nefes aldırma yoluna girdiler.

Rusya'yı da tıpkı Türkiye deki politikalarıyla bölmek isteyen sözde müttefik İngiltere sonunda başarısız politikalarından vaz geçip Rusya'yı yumuşatma girişimiyle Putin'in ayaklarına o BAŞKAN seçilmeden henüz Başbakanken gitmek istiyor.

Unuttukları en önemli şey, İngitere'nin yapmış olduğu affedilmez hataları Putin unutacak mı? Akrep burcundan olan Putin, asla yapılanı unutmayan ve psikolojik baskıyı ve savaşı en akıllıca uygulayan bir liderdir.

Rusya Federasyo'nu 2006 yılında İngiliz Rus ilişkilerinin donma durumundan beri daha da güçlendi, ingiltere ise olanca entrikasına rağmen bunu engelleyemedi. Maşa olarak kullandığı ABD Cumhuriyetçileri şimdi iktidarda değil, ABD Cumhuriyetçileri 11 Eylül sonrasındaki inanılmaz yanlışlarıyla (işgaller, Kuran yakmalar vb) çok ama çok güç yitirdi. İngiltere ülke içi karışıklıklara gebe.

AB'nin bacakları zangır zangır titriyor, Yunanistan'a verilen onca paraya rağmen ülke kurtulamadı. Birilik hızla çöküşe doğru gidiyor.

Bu çöküşten ancak Rusya Federasyonu ve Türkiye'nin AB'ye üyeliği Birliği kurtarabilir. İngiltere umuyorum Rusya'ya Üyelik önerileri gibi akılcı politikalarla gider, şayet geleneksel fesat İngiliz politikalarıyla giderse hemde AB hemde İngiltere'nin mahvolduğu seyredebiliriz.

Zaten Putin akıllı bir Lider olduğu için Cameron'ı çok iyi dinleyip çözecektir. Ona da Merkel ve Berluskoniye uyguladığı psikolojik tahlilleri yapacaktır.

Dilerim İngiltere aklını başına toplayarak yeryüzünde yeni fesatçılıklar yapmaya son verir. Dilerim Obama Müslümanlara yıllardır yapılan saçma sapan yanlışları, oluşturulan önyargıları kaldırabilir.

Dünya Liderlerinin, süpergüçlerin artık unutmaması gereken bişi var, Orta Doğu'da mevcut İsrail aşkenazi politikaları sürdürülemez, Müslümanları yok sayan saçma sapan siyasetler ekonomik krizlerin ve ülkelerinin dağılmalarına kadar varan yıkıcı sonuçlar doğurur. Çünkü, olanca eğitimsizliğine, kültürel geri bırakılmışlığa rağmen Filistin'de var olan haksız uygulamalara destek verenleri, işgal ve talan edenleri, Kuran yakanları En batıda Fas'tan en doğuda Endonezya ve Filipinli Müslümanlara, Kuzeyde Tataristan'dan Güneyde Somali ve Güney Afrika'ya kadar tüm müslümanlar ASLA unutmuyor ve daha az Amerikan, İngiliz ve AB malı tüketiyor. Bunun elbette bu ülkelere ekonomik etkisi olacaktır.

Saygılarımla

Ayhan ÖZCİMBİT

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..